Illustrasjonsfoto: Gyda Nesje / Scanpix
annonse
annonse

En SD-politiker med bakgrunn fra Midtøsten slår alarm om dyremishandling i Sverige. Hun er tydelig på at dyreplageriet er akseptert i visse kulturer.

Den siste tiden har det til stadighet blitt rapportert om dyreplageri i innvandrertette områder i Skandinavia. Sakene kommer hovedsakelig fra Sverige, men det er også omtalt lignende hendelser i Norge. Mange mistenker at dette er en konsekvens av den store innvandringen fra Afrika og Midtøsten, der synet på dyrevern er et helt annet enn i det vestlige Skandinavia. 

I sommer sendte mishandlingen av hunden Leah sjokkbølger over det ganske land. Den lille hunden ble plutselig sparket i hjel av en somalisk mann i en park på St. Hanshaugen i indre Oslo. Eieren fortvilte  på Facebook, der hun fikk massiv støtte.

annonse

Les også: Mishandlingen av villdyr fortsetter Sverige: Menn sparket pinnsvin til døde

Lek

I et annet innlegg på Facebook skriver politikeren Naima Bahnam Johansson fra Sverigedemokraterna, som selv har røtter i Midtøsten, om synet på dyr i en del fjerne kulturer.

annonse

– Å torturere og skade dyr er ikke bare vanlig i Midtøsten, det ses til og med på som en tøff, spennende og morsom lek, som mange barn og ungdommer driver med. Man er overbevist om at dyr ikke kan kjenne smerte og ikke har følelser. Den som mot all formodning protesterer anses latterlig og kan bli mobbet. Den som driver med dette i Midtøsten har en fobi for dyr generelt, som noen er redd for edderkopper og ormer, skriver Bahnam Johansson. 

Vil utvise

Hun ønsker at det innføres strenge straffer for dyreplageri, deriblant utvisning, og etterlyser informasjon til migranter.

– Dette kulturelle synet på dyr er helt uakseptabelt i Sverige.

Bahnam Johansson påpeker dessuten at man i en viss religion anser visse dyr for å være urene. 

– Å verne forsvarsløse dyr er absolutt ikke en selvfølge i mange land. Dessuten anses visse dyr, innen en del religioner, for å være urene, og av den årsaken bør de overhodet ikke få eksistere, som hunder og griser, skriver SD-politikeren. 

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon