Carl I. Hagen kritiserer Erna Solberg. Foto: NTB scanpix

Carl I. Hagen mener Høyre og Erna Solbergs klimasatsing er bortkastede penger.

annonse

Høyre gjorde et elendig kommunevalg som førte til at partiet mistet mange ordførerer rundt omkring i landet.

Høyre, som omtaler seg selv som et «konservativt parti», har imidlertid fridd til venstresiden i klimapolitikken, og statsminister Erna Solberg (H) uttalte i forrige uke at hun ønsket å øke tempoet i «det grønne skiftet».

– Det skal lønne seg å satse miljøvennlig, sa hun i et intervju med VG.

Les også: Tybring-Gjedde stempler Høyre som et «sosialistisk høyreparti»

Statsministeren reiser i neste uke til USA for å møte blant andre klimaaktivist Greta Thunberg på det globale klimatoppmøtet, som fyller en hel dag på FNs generalforsamling, mandag 23.september.

– Mer sosialistisk enn sosialistene

En av de som har sett seg lei på hvordan Høyre fronter en miljøpolitikk, som er lik partiene på ytre venstre fløy i Norge, er den tidligere Frp-lederen Carl I. Hagen. Han mener pengene Solberg bruker på «det grønne skiftet» er bortkastet.

– Ser at Erna vil forsterke og øke takten i det grønne skiftet. Det er galskap og vil øke tempoet i bortkasting av flere titalls milliarder som kunne vært brukt på helsevesen, eldreomsorg, skole, samferdsel og reduksjon i skatter og avgifter for folk flest! CO2 innholdet i atmosfæren er kun 0,04 prosent og har vært mye høyere tidligere uten at det var varmere av den grunn, skriver han før han fortsetter;

– Når Erna og H vil ta opp kampen mot MDG ved bli mer ekstrem på klimaet enn MDG er det vel like før hun vil bekjempe sosialistene med å bli mer sosialistisk enn sosialistene. For eksempel ved å lage ny låneforskrift slik Finanstilsynet ber om istedenfor å la den nåværende sosialistiske forskrift dø ut ved årsskiftet!

Les også: Hagen i strupen på NRK og Erna Solberg: – De har dummet seg skikkelig ut!

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.