Våre politikere med Erna Solberg i spissen gjør alt for at muslimer skal føle seg velkomne i Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg er lei av at de religiøse bruker offerrollen. Det er på tida å slippe sannhetens stemme fri. Den har vært i fangenskap i mange hundre år.

I det siste har vi sett flere eksempler. Muslimer opplever seg utsatt for islamofobi og muslimhat. Noen føler at det er en belastning å ha muslimsk navn.

Det er trist hvis religiøse mennesker er redde og føler seg diskriminerte. Samtidig må de selv være med å ta ansvar for situasjonen. Konservative religiøse krefter har i mange år selv bidratt til å skape frykt, og de som kaller seg liberale religiøse har holdt seg tause.

annonse

Et godt eksempel er homofile og lesbiske muslimer, som er redde for å gå på gata på grunn av hets og trusler fra muslimer. Mange sliter med å fortelle familien at de er homofile. De frykter å bli definert som dårlige muslimer og vantro. De opplever store problemer knyttet til sosial kontroll, moralpoliti og «ære», både klanens ære og religionens ære.

Les også: Homofil flyktning advarer mot homojuks i asylsaker – UDI bekrefter problemstillingen

En kriger, ikke et offer

annonse

Jeg forstår veldig godt hvordan det å være redd. Som homofil muslim har jeg selv opplevd hets, drapstrusler og tortur. Likevel kjemper jeg de homofiles sak uten å gi meg. Jeg definerer meg selv en kriger, ikke som et offer.

Den store utfordringen er at muslimer ikke tar et oppgjør med de delene av Koranen som brukes som grunnlag for å forfølge andre. Det er på høy tid at muslimske ledere høyt, tydelig og ærlig sier:

«Ja, det er mulig å finne vers i Koranen og i hadithene som støtter undertrykkelse av kvinner og homofile, konvertitter, ikke-troende, jøder og kristne. Dette beklager vi, dette tar vi avstand fra».

Det er ingen tvil om at ekstreme islamistiske krefter som f.eks. IS finner legitimitet for sin trosutøvelse i de religiøse tekstene og Muhammeds liv. Deres tolking av islam må motsies tydelig av religiøse ledere som er villige til å gå kritisk gjennom tekstene. Dette er nødvendig for å få slutt på elendigheten som skjer i religionens navn.

De aller fleste av oss er imot vold og urettferdighet. Samtidig er det mange eksempler på at det oppfordres til vold i religiøse tekster. I Koranen gir Allah Muhammed ordre om å gå til krig mot de som ikke tror på at Muhammed er Allahs sendebud, og mot de som ikke vil ha islam som religion. Historien er full av mennesker som er blitt drept i religionens navn.

I 1996 ble Aleksandrovich Rodinonov, en 19 år gammel mann, torturert i 100 dager fordi han ikke ville bli muslim og fordi han bar et kors rundt halsen. Det er ikke islamofobi å mene at det er feil. I 2002 ble den amerikanske jøden Daniel Pearl drept, i 2004 ble Nick Berg drept i Irak og i 2013 ble Lee Rigby halshugget på åpen gate i England. Alle disse drapene var religiøst begrunnet. Mørketallene er enorme.

annonse

Koranen legitimerer vold

Finnes det hjemmel i islam til å halshugge mennesker som ikke vil ha islam som sin identitet? Svaret er ja. Det finnes mange eksempler fra Koranen:

47:4: Når dere da (i regulær krig) møter de vantro, så hugg dem over halsen, og når dere så har fått makt over dem, så bind dem fast i bånd. 

8:13: Da din Herre åpenbarte til englene: Jeg er med dere, styrk da dem som tror. Jeg vil kaste redsel i hjertene på dem som er vantro. – Og slå dem da over nakkene deres, og slå dem over fingerspissene.

Det er på tida å slippe sannhetens stemme fri. Den har vært i fangenskap i mange hundre år. Lojalitet er viktig, men lojaliteten skal være ekte, real og bundet til sannheten. Uansett religion vi tilhører i dag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon