Britenes statsminister Boris Johnson droppet pressekonferansen på grunn av en støyende brexit-demonstrasjon i nærheten. Luxembourgs statsminister Xavier Bettel sto ved siden av Johnsons tomme plass. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Storbritannias statsminister Boris Johnson uteble fra en felles pressekonferanse med Luxembourgs statsminister. En brexit-demonstrasjon fant sted like ved.

Luxembourgs statsminister Xavier Bettel holdt mandagens pressekonferanse alene, foran flagg fra de to landene og ved siden av talerstolen der Johnson skulle ha stått.

– Tiden løper ut. Slutt med pratet og begynn å gjøre noe, sa Bettel, henvendt til den fraværende statsministeren.

annonse

Bettel hadde da hatt samtaler med Johnson, som tidligere på dagen deltok på en arbeidslunsj med EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker.

Johnson uteble tilsynelatende fra pressekonferansen med Bettel på grunn av en støyende demonstrasjon mot brexit like i nærheten. Der viste en liten gruppe demonstranter fram plakater med slagord som «Stikk av Boris».

Kort tid senere uttalte Johnson seg. Han insisterer på at det er «gode sjanser» for å spikre en skilsmisseavtale med EU, men sier at enhver brexitavtale «krever bevegelse» fra EUs side.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon