- Resett - https://resett.no -

«Med Israel for fred» har forventninger til regjeringen når Abbas kommer til Norge

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas kommer på besøk til Norge onsdag 18. september. Det skrev regjeringen i en pressemelding forrige uken.

– President Abbas’ program innledes onsdag 18. september med middag med utenriksminister Ine Eriksen Søreide. 19. september vil presidenten møte statsminister Erna Solberg til middag i statsministerboligen. Fredag 20. september skal Mahmoud Abbas i audiens hos HKH Kronprinsregenten. Han vil også ha møter på Stortinget, skriver regjeringen i pressemeldingen.

I den anledning stiller «Med Israel for fred [1]» (MIFF) forventninger til regjeringen. De forventer at den norske regjeringen tar opp problematikken med terrorlønn og hatindoktrinering.

annonse

Les også: Norsk sikkerhetsekspert om droneangrep i Saudi-Arabia: – Kan øke i omfang [2]

Angående terror lønn ønsker MIFF at den norske regjeringen skal innta en posisjon lik land som Australia og USA, som har sagt at de ikke lenger vil være med på et system som belønner terrorisme.

Til tross for at selvstyremyndighetene har store økonomiske utfordringer, så fortsetter de å øke lønnen til fengslede terrorister. Så langt i år har utgiftene til terrorlønn økt med 11,8 prosent [1].

annonse

– Vi forventer at utenriksminister Ine Eriksen Søreide konfronterer Abbas med hatindoktrineringen, terrorglorifiseringen og fangelønnen til de palestinske myndighetene, sier MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård.

I pressemeldingen kommer det frem at formålet med besøket skal være å diskutere situasjonen i de palestinske selvstyreområdene og regionen forøvrig. Det skal også diskuteres om mulighetene for en forhandlet to-statsløsning.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474