USAs president Donald Trump tar sin Brett Kavanaugh i hånden etter å ha offentliggjort ham som sin nominasjon til landets høyesterett. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

I helgen kjørte New York Times en sak om at medstudenter av høyesterettsdommer Brett Kavanaugh i studenttiden på Yale på 1980-tallet skulle ha «lagt penisen hans i hånden på en kvinnelig student.»

Opplysningen skal angivelig stå i en bok som kommer ut på tirsdag og som New York Times har fått tak i.

Beskyldningen skal komme i tillegg til andre angivelige episoder som kom opp under høringen av Kavanaugh i 2018. FBI etterforsket saken. Senatet bekreftet Kavanaughs utnevnelse 6. oktober 2018 med 50-48 stemmer.

annonse

Riksrett?

Flere demokratiske presidentkandidater kom på banen på søndag etter artikkelen i NYT med krav om å stille høyesterettsdommer Kavanaugh for riksrett. De mener artikkelen bekrefter at han løy under høringene i kongressen i fjor.

Men nå har NYT oppdatert artikkelen med en redaktørs note. I den opprinnelige artikkelen skrev de ikke at det i boken kommer frem at kvinnen som angivelig skulle ha fått penisen stukket i hånden nekter å bli intervjuet om saken og at venner av henne sier hun ikke husker noen ting av episoden.

At NYT nå må oppdatere og beklage er toppsak i Fox News og i andre konservative nyhetskanaler i USA. Det var først etter at en konservativ kommentator, Mollie Hemingway, som selv hadde en kopi av boken påpekte unnlatelsen at New York Times oppdaterte den opprinnelige saken.

annonse

Her er NYTs oppdater og forklaring fra redaktøren

«Editors’ Note: An earlier version of this article, which was adapted from a forthcoming book, did not include one element of the book’s account regarding an assertion by a Yale classmate that friends of Brett Kavanaugh pushed his penis into the hand of a female student at a drunken dorm party. The book reports that the female student declined to be interviewed and friends say that she does not recall the incident. That information has been added to the article.»

– Hvor skal det stoppe?

President Trump har latterliggjort New York Times for artikkelen og mener Kavanaugh bør saksøke anklagerne.

Skjermbilde Twitter

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon