Statsminister Stefan Löfven Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

78 prosent av medlemmene i svenske LO sier at Sverige har tatt imot for mange ikke-europeiske innvandrere.

Samtidig mener 56 prosent at islam er en trussel mot svensk kultur og levemåte. Dette viser en ny undersøkelse utført for Fokus av Novus, ifølge det svenske nettstedet Samtiden.

Selv i Stockholm mener omlag halvparten at utviklingen i Sverige går i feil retning. Dette er overraskende, siden byens innbyggere ved sist valg stemte på partier som ser lyst på fremtiden: Centerpartiet (C), Liberalerna (C), Socialdemokraterna (S) og Miljöpartiet (MP).

annonse

Kan Stockholm stå foran en dramatisk partipolitisk endring?

– Store deler av arbeiderklassen er overrepresenterte blant dem som uttrykker uro over samfunnsutviklingen. De har ikke tatt del av det som har blitt bedre, men har blitt rammet av mye av det som har blitt verre. Dette kan komme til uttrykk i synet på migrasjon og klimaspørsmål, sier Carl Melin. Han er statsviter hos tankesmia Futorion.

Les også: Sverige: Systemkollaps i sakte film

annonse

Særlig konservative velgere i Sverigedemokratene (SD), Kristdemokraterna (KD) og Moderaterna (M) er urolige for utviklingen.

80 prosent av SD-velgere tror leveforholdene blir dårligere de neste fem år. 34 prosent av M og KD-velgere tror det samme, mens blant LO-medlemmene er tallet 52 prosent.

I mai viste en undersøkelse at støtten til regjeringspartiet S er på et historisk lavt nivå. Kun 32 prosent sa de ville stemme på S ved neste valg. Samtidig har SD hatt stor fremgang blant de fagorganiserte, og oppnår nesten like stor støtte som Lövfens parti.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon