Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Vi må stå for en rettferdig miljøpolitikk. Dersom de med dårligst råd får regningen for utslippskutt, kan man få brennende bildekk i retur, som i Frankrike, sier Bjørnar Moxnes.

Flere ledende Ap-politikerer ønsker et samarbeid med MDG.

– Når forslaget om å ta med MDG inn i regjeringen kommer fra Barth Eide, er det urovekkende. Det jeg er redd for er at det kan føre til en elitistisk og teknokratisk miljøpolitikk der man får fram det verste i Ap og i MDG, sier Moxnes til Klassekampen og trekker fram Acer-forliket som eksempel.

annonse

Les også: Den utopiske og radikale miljøpolitikken ødelegger livet for vanlige folk

Han bruker Oslo som eksempel, der Ap tapte i Groruddalen og Søndre Nordstrand, mens Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) vant frem.

– For venstresida er det et problem om klimapolitikken vår handler om å elske bomring. Det kan det ikke være. Det blir for smått, og det blir en beskjed til innbyggerne om at vi står for en politikk som rammer de med dårligst råd mye hardere, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon