Foto: CHPV/Scira Offshore Energy / NTB scanpix
annonse
Søndagens vindkast satte fart i danske vindmøller, som produserte nesten en tredel mer elektrisitet enn det landet forbruker. Det er ny rekord.
annonse

Søndag 15. september skriver seg inn i danske historiebøker som det første døgnet der danske vindmøller gjennom et helt døgn produserte mer strøm enn det danskene trengte. Det viser foreløpige tall fra Energinet.

Det var høstens første blåst som fikk møllene til å snurre med rekordfart. Fra midnatt lørdag til midnatt søndag leverte vindmøllere strøm tilsvarende 130 prosent av det danske strømforbruket. Overproduksjonen fordelte seg på alle døgnets timer, opplyser rådgiver Carsten Vittrup i det statlige energiselskapet Energinet.

– For bare ti år siden utgjorde vindkraft bare rundt en femdel av vår forsyning. Så det har gått vanvittig når vi ser at vi ikke bare har timer, men hele døgn der vindmøller produserer mer strøm enn vi har bruk for, sier han.

annonse

Den strømmen som ikke forbrukes i Danmark, selges til utlandet.

Den forrige rekorden ble satt 22. september i fjor. Da utgjorde den samlede produksjonen av sol- og vindkraft 114 prosent av strømforbruket.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon