Storbritannias statsminister Boris Johnson og Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, her under en pressekonferanse i Berlin i slutten av august, diskuterte tirsdag angrepet mot Saudi-Arabias oljeindustri. Foto: DPA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Storbritannia og Tyskland ber verdenssamfunnet samle seg bak et «kollektivt svar» på helgens angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia. USA mener Iran sto bak.

Britenes statsminister Boris Johnson og hans tyske motpart Angela Merkel diskuterte tirsdag angrepene i en telefonsamtale. De var enige om «behovet for å samarbeide, sammen med internasjonale partnere, for å enes rundt et kollektivt svar», heter det i en uttalelse fra Downing Street.

De to regjeringssjefene understreket «viktigheten av å unngå ytterligere eskalering i spenningsnivået i regionen».

annonse

USA mener Iran sto bak angrepene som rammet to oljeanlegg natt til lørdag. Angrepene tvang Saudi-Arabia til å innstille over halvparten av sin oljeproduksjon. Dermed forsvant umiddelbart 5,7 millioner fat olje per dag fra verdensmarkedet.

President Donald Trump har sagt at Washington venter på mer bevis for å være helt sikker på hvem som sto bak angrepene.

Tirsdag hevdet en ikke navngitt amerikansk tjenestemann overfor nyhetsbyrået AFP at kryssermissiler ble avfyrt fra iransk jord i angrepet mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia. Houthi-militsen i Jemen har sagt den sto bak angrepet mot anleggene og at det ble brukt droner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon