Det hvite hus sa senest denne uka at Trump kan komme til å møte Irans president Hassan Rouhani (bildet) i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York neste uke. Foto: Burhan Ozbilici / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump sier nå at han helst ikke vil møte sin iranske motpart Hassan Rouhani under FNs hovedforsamling i New York neste uke.

– Jeg utelukker aldri noe, men jeg foretrekker å ikke møte ham, sier Trump tirsdag.

Den amerikanske presidenten har gjentatte ganger sagt at han kan være villig til å møte Rouhani og hintet om at et slikt toppmøte kan skje på sidelinjen av høynivåuka i FN.

annonse

Forslaget er gjentatte ganger blitt avvist av regimet i Iran, og Rouhani har avviste å forhandle med USA med mindre de amerikanske sanksjonene oppheves. Tidligere tirsdag utelukket Irans øverste leder Ali Khamenei noen som helst form for direkte forhandlinger med USA.

FN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum

FN-toppmøtet neste uke kan finne sted uten Irans president og utenriksminister til stede. Ingen av dem har fått visum til USA, melder iranske medier.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA har den iranske delegasjonen til FNs hovedforsamling fortsatt ikke fått visum til USA. Utenriksminister Mohammad Javad Zarif skulle etter planen reise til New York fredag, mens president Hassan Rouhani skulle følge etter mandag.

annonse

Det har lenge versert rykter om et møte mellom USAs president Donald Trump og Rouhani på sidelinjen av høynivåuka i FN.

Men etter angrepene mot saudiarabiske oljeinstallasjoner sist helg har Trump uttalt at han ikke vil møte sin iranske motpart.

– Jeg utelukker aldri noe, men jeg foretrekker å ikke møte ham, sa Trump tirsdag.

Saudi-Arabia hevder å ha bevis for at Iran sto bak droneangrepene på oljeinstallasjonene.

Iran har på sin side avvist å forhandle med USA med mindre de amerikanske sanksjonene oppheves. Tirsdag utelukket Irans øverste leder Ali Khamenei noen som helst form for direkte forhandlinger med Trump.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon