Donald Trumps tidligere valgkampleder Corey Lewandowski ga ikke Demokratene det de ønsket da han som første vitne stilte til høring i Kongressen. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix

Donald Trumps tidligere valgkampleder Corey Lewandowski ga ikke Demokratene det de ønsket da han som første vitne stilte til høring i Kongressen.

annonse

Demokratene i Kongressen har trappet opp etterforskningen som kan føre til riksrettssak mot president Donald Trump. I den første høringen i justiskomiteen i Representantenes hus tirsdag var Lewandowski det eneste vitnet. Demokratene ville diskutere spesialetterforsker Robert Muellers rapport om russisk innblanding i valget med ham.

Lewandowski, en nær venn av Trump, unnlot å si mer enn nødvendig. Han fulgte Det hvite hus’ ordre om å ikke diskutere samtaler han har hatt med presidenten, ut over det som allerede er offentliggjort i Muellers rapport.

Trump heiet fra sidelinjen da Lewandowski vitnet, og skrev på Twitter at den tidligere valgkamplederens åpningsreplikk var «vakker». Der sa Lewandowski at granskingen gjennomføres av «Trump-hatere».

Lewandowski krevde at Demokratene måtte gi ham en kopi av Mullers rapport. Dermed måtte de bruke tid på å finne et eksemplar. Deretter leste han direkte fra rapporten. Etter hvert svarte han på noen av spørsmålene da han sa at han ikke tror at «presidenten ba meg gjøre noe ulovlig». Men han kom ikke med nye opplysninger.

To andre vitner var også stevnet – Rick Dearborn og Rob Porter, begge tidligere ansatte i Det hvite hus. De kom ikke, etter ordre fra Det hvite hus.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.