Illustrasjonsbilde. Foto: MSF / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Italias nye regjering planlegger å åpne landets grenser og tilrettelegge for økt innvandring over Middelhavet. 

Fria Tidar melder at regjeringskoalisjonen mellom sosialdemokratiske Partito Democrático og venstrepopulistiske Femstjernebevegelsen planlegger å reversere deler av Italias strenge innvandringspolitikk − implementert av tidligere innenriksminister, Matteo Salvini.

Salvini var kjent for å stenge italienske havner for migrantskip, som strupte innvandringen til landet til nærmest null.

annonse

«Kursendring»

Det kan virke som liberaliseringen av Italias innvandringspolitikk allerede har begynt, da den nye regjeringen lot det norske redningsskipet Ocean Viking legge til på middelhavsøya Lampedusa i helgen, med 81 migranter ombord.

Les også: Italias nye regjering er et dødfødt prosjekt

annonse

Tiltaket har blitt omtalt i den liberale pressen som en «merkbar kursendring» i Italias innvandringspolitikk.

Drahjelp

Kursendringen skal ha fått drahjelp av EU, som lover å omfordele migrantene som ankommer Italia mellom medlemslandene. Tyskland skal alene være villig til å ta imot hele 25 % av alle innvandrere som når Italias kyst.

– Vi kan ta imot 25 prosent av menneskene som reddes til sjøs og som ankommer Italia. Dette vil ikke overbelaste innvandringspolitikken vår, hevdet Tysklands innenriksminister Horst Seehofer

«Forrædere»

Salvini, på sin side, ønsker å sabotere den nye regjeringen gjennom å gå til orde for flere folkeavstemninger.

annonse

Han lover å ta tilbake makten i Italia raskt − fra en regjering som han kaller «forrædere».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon