Krigere fra en separatistmilits som har fått trening og finansiering av De forente arabiske emirater sør i Jemen. Kamper mellom allierte i Sør-Jemen har skapt splid i koalisjonen som Emiratene og Saudi-Arabia begge er en del av. Arkivfoto: Nariman El-Mofty / AP / NTB scanpix
annonse

Houthi-opprørerne i Jemen truer med å angripe mål i Dubai og Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

– Vi kunngjør at vi har titalls mål i Emiratene, blant dem Abu Dhabi og Dubai, og at de hvert øyeblikk kan bli skyteskive, sier de jemenittiske opprørernes militærtalsmann Yahya Saree onsdag.

Emiratene har sammen med Saudi-Arabia en sentral rolle i den USA-støttede koalisjonen som på femte året kriger mot opprørerne i Jemen.

annonse

De Iran-støttede Houthi-opprørerne hevder å stå bak helgens drone- og missilangrep mot Saudi-Arabias oljeindustri. Det saudiarabiske militæret avviser at angrepet kom fra Jemen og mener det ble utført med støtte fra Iran, som i sin tur benekter å ha noe med angrepet å gjøre.

Houthi-opprørerne har siden 2014 kontrollert Jemens hovedstad Sana i nord.

Emiratene har soldater på bakken i det sørlige Jemen og støtter også separatister som krever uavhengighet for den delen av landet. Separatistene kriger mot både houthiene og den saudistøttede regjeringen som i sin tid ble drevet fra Sana til havnebyen Aden i sør.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.