Christian Michelsen (1857-1925). Norges statsminister 11.03. 1905 - 23.10. 1907. (Deler av Venstre, Høyre, Moderate, Liberale)Cand. jur. og skipsreder. Var også ordfører i Bergen, finans- og justisminister, og stortingsrepresentant i flere peroder. Foto: Wikimedia Commons.
annonse
annonse

I 1905 sa visstnok din partifelle, Christian Michelsen, at «nå gjelder det å holde kjeft». Jeg synes det er på tide at du følger hans oppfordring.

Jeg forstår ikke hvor du tar det fra at FrP har «brune» holdninger. FrP ønsker å beholde de positive verdiene i samfunnet vårt. FrP ønsker å beholde velferdsstaten. FrP ønsker å hjelpe flest mulig flyktninger. Jeg er ikke i stand til å se det «brune» i dette.

Akkurat som for indianerne i Amerika skal det være en selvfølge at vi skal ta vare på landet vårt. Sist jeg sjekket, var det nordmenn som befolket Norge. Med våre verdier og tradisjoner. Derfor er det synd og skam at du ikke er i stand til å akseptere at vi skal få være herre i eget hus. Du sier du er norsk og at Norge er ditt land. Men hvorfor forsvarer du da ikke norske verdier?

annonse

I Norge har vi felles gym og svømming. I Norge kan vi gifte oss med hvem vi vil. Vi kan forlate en religion hvis vi vil. I din kronikk forsvarer du Zeliha Acar som ikke vil hilse på vår tronarving i henhold til norsk skikk og bruk. Hvis du mener at hennes fremmede verdier står over de norske, da er du på ville veier.

Du kaller FrP for nazister. Det kommer du ikke unna. «Brunt» som politisk farge assosieres med nazismen. Derfor kaller du oss nazister. Hvem er du som kan påstå noe slikt uhyrlig? Nazistene utryddet millioner av jøder. Sammenligner du Sylvi Listhaug, Siv Jensen og meg med slike monstre? Du krever anstendighet. Hvor er din? Det verste er at du ikke engang forstår når statsministeren sier at du har gått over streken.

Jeg vil gjøre oppmerksom på at den gule jødestjernen ikke er noe som nazistene fant på. Det ble introdusert under det osmanske imperiet. Nordmenn har for lengst hevet seg over jødehatet. Vi aksepterer ikke jødehets. Ihvertfall ikke FrP-ere.

annonse

Du vil ha et varmt og inkluderende samfunn. Som innvandrer møter jeg nesten utelukkende varme og inkluderende mennesker. Det er fordi jeg har integrert meg. Ikke fordi jeg dyrker at jeg er utlending. Jeg hadde ikke møtt den varmen jeg gjør hvis jeg hadde insistert på å stå på utsiden.

I mange sammenhenger bruker du selv hudfarge som noe som «kvalifiserer» til f.eks. regjeringsdeltakelse. Slike rasistiske argumenter bruker aldri FrP. Vi mener den best kvalifiserte skal få jobben, ikke fordi hun har mer pigment enn andre.

Du sier FrP er splittende. Men én ting har du oppnådd med dine ufyselige utsagn: Du har fått folk til å forstå hvor fordomsfull du er og fått oss til å stå sammen om anstendighet. Og du har gitt meg mer motivasjon til å kjempe enda mer for norske verdier. Og inkluderende, anstendige mennesker – innvandrere som nordmenn – vil helt sikkert være med på det.

Nok en gang: Husk hva Christian Michelsen skal ha sagt.

Innlegget ble først publisert på Judith Horntvedts Facebookside.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon