Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Norsk Rikskringkasting NRK på Marienlyst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

To av de fremste eksponentene for #metoo i Norge har fått flere varsler om seksuell trakassering.

TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, vil til bunns i dette, skriver Medier24.

– Vi har nulltoleranse for seksuell trakassering i TV 2. Hvis vi i vår behandling kommer fram til at de reglene vi har rundt dette har blitt brutt, får det konsekvenser for dem som har brutt dem, sier hun.

annonse

Les også: VG må beklage igjen, denne gangen til Ørjan Burøe

Willand mener at man har tydeligjort forbygging rundt dette problemet i TV-kanalen.

– Vi har tydeliggjort varslingsrutinene våre. Det skal være lett å varsle, og vi har jobbet systematisk med mangfold, ledelse, kultur og rekrutteringsprosesser for å sikre at man unngår å havne i den typen saker flere ganger. Det er alltid et individuelt ansvar å oppføre seg ordentlig, det klarer man ikke å organisere seg ut av, men det er viktig at vi hele veien jobber med forebygging av uønskede hendelser, sier hun.

annonse

Upassende oppførsel

HR-sjef i NRK, Olav Hypher, kan fortelle at NRK har mottatt ikke mindre enn seks nye varsler, mot fem ulike personer, siden februar 2018.

– De seks varslene som har kommet nå er i kategorien «upassende oppførsel», og ikke noe som grenser mot eller er omfattet av straffeloven, slik vi ser det, sier han.

Hypher ønsker i likhet med Willand å påpeke at de har jobbet systematisk med å gjøre statskanalen til et trygt og godt arbeidsmiljø. Leder i NRKJ, Rolf Johansen, forteller at målet er en nullvisjon.

– Vi har et godt arbeid i gang rundt denne problematikken. Det har skjedd mye i NRK etter at Metoo eksploderte. Vi var kanskje litt treige til å begynne med, men nå har vi blant annet fått på plass «Vær ekstra varsom»-plakaten, i tillegg sitter vi i HMS-utvalget, som jobber med å revidere varslingsrutinene. Det er et arbeid vi gjør sammen med NRK-ledelsen, avslutter han.

I de øvrige større media-aktørene har det ikke kommet frem noen flere varslingssaker.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon