Om kvelden 6. august skjedde det en eksplosjon utenfor Skattestyrelsens kontor i København. Nå er to svensker pågrepet i saken. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

En 23 år gammel svenske som har vært etterlyst for bombeeksplosjonen ved Skattestyrelsen i København, er varetektsfengslet.

annonse

Mannen ble tirsdag kveld pågrepet på København lufthavn Kastrup. Onsdag ble han varetektsfengslet mistenkt for å ha kjørt den svenskregistrerte bilen som ble parkert utenfor skattevesenets kontorer den 6. august.

Mannen avviser at det var han som fraktet, utplasserte og utløste bomben som gikk av. Eksplosjonen førte til store skader på bygningen, men ingen ble alvorlig skadd.

Varetektsfengslingen gjelder fram til 24. august,

Tidligere er en 22 år gammel mann, også han svensk, pågrepet i saken og varetektsfengslet i Danmark. Påtalemyndigheten mener at flere personer som fortsatt er på frifot, kan være innblandet.

Motivet bak sprengningen er foreløpig ikke kjent.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.