annonse
annonse

I 2011 sendte regjeringen norske flystyrker til Libya etter at FNs sikkerhetsråd fordømte regimets antatte brudd på menneskerettighetene. I løpet av våren og sommeren 2011 hadde norske F16-kampfly sluppet 588 bomber over Libya.

Siden dette har landet vært preget av kaos og konflikter. Jihadister har anskaffet våpen fra det tidligere regimets militære arsenal, og spenningene i region har økt betraktelig.

– Det var ikke alle som støttet krigen, det er viktig å få frem. Fordi det er noen som hevder all kritikk av Libya krigen stammer fra etter på klokskap, det stemmer ikke, det var mange som tidlig var kritiske til operasjonen, sa Terje Tvedt da han forrige uke deltok i lanseringen av  «Libya: Krigens uutholdelige letthet».

annonse

I boken legges det frem hvordan Stoltenberg-regjeringen baserte sine avgjørelser på et tynt fakta grunnlag, og hvordan NATO operasjonen feilet i å oppfylle FN-mandatet.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon