Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

19 personer ble evakuert fra anlegget til jernmalmselskapet Rana Gruber etter en brann i et kjøretøy 1.700 meter inne i fjellet sent onsdag kveld.

annonse

Politiet opplyser til NTB at brannen oppsto i 23.45-tiden. Rana Gruber evakuerte 16 personer fra innsiden og tre personer som befant seg på utsiden av gruva.

– Arbeiderne forsøkte å slukke selv, men da de ikke klarte det, måtte de varsle brannvesenet, sier operasjonsleder Kjetil Kaalaas i Nordland politidistrikt.

Politiet melder 1.27 at brannvesenet har tatt seg inn til kjøretøyet i gruva, der brannen oppsto, og har kontroll på brannen.

Det er ikke meldt om personskade, men to personer som har fått i seg røyk, er undersøkt av ambulansepersonell.

Rana Gruber opplyser på egne nettsider å være en av Norges største aktører innen gruvedrift og utvinning av jernmalm, og et av nøkkelselskapene i Nordland.

Produktene blir foredlet, tilpasset og eksportert til kunder over hele verden. Hovedkunder er stålprodusenter og kjemisk industri.

Selskapet har 260 ansatte og har for tiden en årlig produksjon på 3,7 millioner tonn jernmalm, ifølge nettsidene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.