Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

19 personer ble evakuert fra anlegget til jernmalmselskapet Rana Gruber etter en brann i et kjøretøy 1.700 meter inne i fjellet sent onsdag kveld.

Politiet opplyser til NTB at brannen oppsto i 23.45-tiden. Rana Gruber evakuerte 16 personer fra innsiden og tre personer som befant seg på utsiden av gruva.

– Arbeiderne forsøkte å slukke selv, men da de ikke klarte det, måtte de varsle brannvesenet, sier operasjonsleder Kjetil Kaalaas i Nordland politidistrikt.

annonse

Politiet melder 1.27 at brannvesenet har tatt seg inn til kjøretøyet i gruva, der brannen oppsto, og har kontroll på brannen.

Det er ikke meldt om personskade, men to personer som har fått i seg røyk, er undersøkt av ambulansepersonell.

Rana Gruber opplyser på egne nettsider å være en av Norges største aktører innen gruvedrift og utvinning av jernmalm, og et av nøkkelselskapene i Nordland.

Produktene blir foredlet, tilpasset og eksportert til kunder over hele verden. Hovedkunder er stålprodusenter og kjemisk industri.

annonse

Selskapet har 260 ansatte og har for tiden en årlig produksjon på 3,7 millioner tonn jernmalm, ifølge nettsidene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon