Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) tok imot Palestinas president Mahmoud Abbas før middag i statens representasjonsbolig onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier til NRK at han vil utlyse valg i de palestinske områdene om kort tid.

– Vi håper at vi kan utlyse valg etter FNs hovedforsamling neste uke. Vi håper på å kunne gjennomføre det, men det er mange hindringer både i Gaza og i Jerusalem, sier Abbas til kanalen.

Sist det ble gjennomført presidentvalg i de palestinske områdene var i 2005. Abbas fikk den gang 62,5 prosent av stemmene. Abbas’ presidentperiode utløp egentlig i januar 2009, men han har likevel blitt sittende i påvente av at et nytt presidentvalg kan avholdes.

annonse

Abbas, som er på norgesbesøk, deltok torsdag kveld sammen med fem andre palestinere i en arbeidsmiddag med statsminister Erna Solberg (H) i statsministerboligen.

På vei inn sa han at han har inntrykk av at Norge anerkjenner en tostatsløsning, noe han videre ber alle land om å gjøre.

– Da vil vi være klare for å sette oss ved bordet sammen med israelerne og diskutere alt som er relatert til folkeretten, sa han.

annonse

Abbas og utenriksminister Riyad al-Malikis norgesbesøk ble innledet dagen etter valget i Israel, som endte i nærmest dødt løp mellom Benjamin Netanyahus høyreparti Likud og utfordreren Benny Gantz’ fellesliste Blått og hvitt, men mye tyder på at Netanyahus dager som statsminister kan være talte.

Onsdag sa utenriksministeren at palestinerne er klare for dialog med enhver fremtidig israelsk leder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon