Illustrasjonsbilde. (Jussi Nukari/Lehtikuva, File via AP)
annonse
annonse

Antiterrorpolitiet i Storbritannia jobber med å forhindre at ideer om rasehat fører til vold og terror i landet, skriver The Guardian.

Politiet jobber med å hindre fremveksten av høyreekstreme miljøer, som de mener er den raskest voksende terrortrusselen i Storbritannia.

Sjef for det britiske antiterrorpolitiet, Neil Basu, sier til den britiske avisen at terrorforsøk mest trolig vil komme fra såkalte «ensomme ulver», og at myndighetene ikke kan garantere for at det ikke kan komme til å skje.

annonse

Ifølge The Guardian har etterforskere funnet lenker på åpne plattformer som YouTube videre til ekstremistpropaganda. Siden 2018 har politiet fulgt miljøet tett og iverksatt 80 etterforskninger i forsøk på å stanse vold på bakgrunn av høyreekstremt tankegods og islamofobi.

Tall fra politiet viser at en firedel av alle pågripelser i terrorsaker det siste året er i forbindelse med høyreekstrem vold.

Jihadisme blir fremdeles vurdert som den desidert største terrortrusselen i Storbritannia. Trusselen har de siste årene stabilisert seg på et høyt nivå.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon