Fredagsbønn i regi Hizb ut-Tahrir, foran Christiansborg 22. mars. (Liselotte Sabroe / Scanpix via AP)
annonse
annonse

Siv Jensens bruk av begrepet «snikislamisering» skaper politisk storm i Norge. Samtidig blir en dansk student som nektet å dekke seg til i en moské registrert som fraværende.

Vibeke Christensen (24) skulle på en utflukt med sine medstudenter. De skulle besøke en moské, og Vibeke fikk beskjed om å dekke til sine armer og ben. Hun nektet, og hevder det var en prinsippsak. Nå vil hun ha fraværet slettet, skriver Berlingske.

Før besøket hadde studentene fått en e-post hvor de ble bedt om å vise respekt og dekke seg til. Man skulle unngå korte shorts og bare armer. Vibeke reagerte sterkt:

annonse

– Jeg ble fullstendig målløs. Jeg trodde ikke vår skole ville gjøre noe slikt. Så ble jeg irritert, for jeg vil ikke akseptere at noen skal bestemme hvordan jeg går kledt.

Les også: Skremmende budskap under «fredagsbønnen» i København

Hun innrømmer at hun ikke er noen tilhenger av islam eller andre religioner, men mener dette ikke handler om islam. Det er skolens krav hun reagerer på. Hun mener dette er nok et eksempel på hvordan man underkaster seg for religiøse krav, som når svømmehallen på Nørrebro nekter menn adgang, eller man halal-tilpasser maten på skolene.

Vibeke sier også at hun gjerne kunne besøkt en moské hvis hun kunne kle seg slik hun ville:

– Jeg kunne blitt med hvis jeg kunne ha mine vanlige klær på og vært meg selv.

Les også: Asger Aamund: – Islam er i krig med oss, vi må se virkeligheten i øynene

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon