Skjermdump fra Marine Traffic tatt i 13-tiden torsdag denne uken.
annonse
annonse

Det såkalte redningsskipet Ocean Viking ser ut til å ha satt kurs fra Libyakysten mot Europa. 

Det viser trafikkdata skipet selv sender ut. Bildet i saken er hentet fra Marinetraffic.com som overvåker trafikk på havene.

Det norske skipet Ocean Viking  plukket opp 73 mennesker fra en overfylt gummibåt om lag 50 kilometer fra Libyas kyst sent onsdag kveld.

annonse

De var i nød, og flere av dem om bord var dynket i drivstoff, skriver Leger Uten Grenser (MSF) på Twitter.

Ocean Viking seiler under norsk flagg. Skipet driftes av Leger Uten Grenser i samarbeid med SOS Méditerranée.

Tirsdag hentet samme skip om bord 109 mennesker under to ulike oppdrag utenfor Libya. Først ble 48 hentet opp fra en overfylt trebåt. Deretter ble 61 mennesker plukket opp fra en plastbåt.

annonse

Les også: Plukket opp 73 mennesker

Trygt 

Ocean Viking har bedt den libyske kystvakten om å koordinere ansvaret for å sikre et trygt alternativt sted å sette menneskene i land. Myndighetene i Libya har tilbudt seg å stille havnebyen Khoms til rådighet til dette formålet. FN anser Libya som et utrygt sted.

Lørdag fikk 82 mennesker som var reddet om bord på Ocean Viking, gå i land på den italienske øya Lampedusa. Fem europeiske land er enig om å ta imot dem, og med norsk flagg seilte Ocean Viking deretter igjen i retning Libyas kyst.

Kritisk

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) er sterkt kritisk. Han mener at fartøyene med sitt nærvær oppmuntrer mennesker til å legge ut på havet i skrøpelige farkoster.

annonse

MSF mener ifølge NTB det ikke finnes data som bekrefter noen direkte sammenheng mellom redningsbåter og antall krysningsforsøk.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon