- RYDD OPP! Jon Helgheim (Frp) mener kommentarfeltet til Resett er et problem. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Jon Helgheim vender fokuset vekk fra Abid Rajas «brunstempling» av Frp, og retter i stedet skytset mot Resett og Helge Lurås.

I går ble det kjent at Lars Gule har tipset politiet om en av Helge Lurås’ kommentarer, samt kommentarer skrevet på Resetts Facebookside. Gule hevder at Lurås er ansvarlig for det som skrives på den sosiale plattformen, og ber derfor politiet etterforske Resett-redaktøren.

Bakgrunnen for tipset er Lurås’ kommentar om Abid Raja, der han tar Frp i forsvar etter Abid Rajas stempling av Frp som et parti som driver «brun propaganda».

annonse

Frps Jon Helgeim mener Resetts moderering av kommentarfeltet er problematisk.

– Når Lurås helt bevisst provoserer, noe han skriver i innlegget, så må han ta ansvar for kommentarfeltet under, sier Helgheim til TV 2.

Jon Helgheim og TV 2 viser til en kommentar skrevet på Facebook, ikke hos Resett.no. En kommentar det ikke er mulig å forhåndsmoderere. Kommentaren ble raskt slettet og brukeren ble utestengt fra Resetts Facebook-side da dette ble oppdaget.

annonse

Det som har blitt skrevet i kommentarfeltet på Resett.no er derimot innfor ytringsfrihetens rammer, noe også advokat og ekspert på ytringsfrihet Jon-Wessel Aas bekrefter.

– Ut fra hvordan jeg oppfatter gjeldende rett på feltet, er det etter min vurdering tvilsomt om noen av kommentarene i eksemplene du har sendt meg, er over terskelen for det straffbare etter bestemmelsen om hatefulle ytringer i straffeloven § 185, fortalte Wessel-Aas til NRK i går.

– Lavmål

Men Frp-politikeren Helgheim fortsetter likevel kritikken av Resett overfor TV 2.

– Omtalen av Abid Raja som en frekk pakistaner som er fiendtlig til det norske, har jeg svært lite til overs for. Jeg mener vi skal tåle debatter med høy temperatur, men når man begynner å sette slike merkelapper på hverandre, så har man gått over en grense. Raja gikk langt over streken da han sa vi drev med brun propaganda, det har han omsider innsett. Resett gjør samme bommen med å framstille Raja som en fiende av Norge.

annonse

– Å så tvil om Rajas lojalitet til Norge eller hans motiver i Norge, er lavmål. Å bruke hans bakgrunn imot han, er lavmål, sier Frp-politikeren til Dagbladet.

– Må lære seg å lese

Helge Lurås er lite imponert over kritikken til Helgheim.

– Jon Engen-Helgheim må lære seg å lese. Jeg har ikke omtalt Raja som en «fiende av Norge», jeg har skrevet av han utviser «fiendtlighet mot det norske». Det er faktisk to forskjellige ting. Jeg har heller ikke stilt spørsmål ved Rajas lojalitet til Norge. Men det jeg har skrevet, som mange Venstre-folk også sier, er at Raja er en opportunist som i hovedsak har lojalitet til seg selv, ikke til partiet sitt, sier Lurås til Dagbladet.

– Skjerp deg, Helgheim!

Helgheim har også gått ut mot Resett på sin egen Facebook-side, der han linker til Dagbladet. Reaksjonene i kommentarfeltet er blandet, og det er ikke alle som liker angrepet på Resett.

– Hvordan i all verden kan du få deg til å si følgende? “Jeg respekterer Abid Raja som en ekte, norsk, engasjert politiker som vil det beste for Norge.”

– Det er ÅPENBART at han ikke vil det beste for landet. Ingen som forsvarer islams interesser i Norge “vil det beste for Norge.” Det skjønner de fleste, bare de først har sett hva islam er og ikke er. Dessuten: tittelen på Resetts artikkel var KUN retorisk, nettopp for å understreke, ved eksempel, idiotien i Rajas retorikk. Jeg fatter ikke at du ikke skjønner dette, Jon Helgheim? Kan det skyldes at du bare skummet Lurås’ artikkel? Dog er den første feiltagelsen, den om Rajas varme interesser for land og befolkning, utilgivelig. Der må du skjerpe deg. Så er det sagt!, skriver en person.

annonse

Frp truet Venstre med regjeringsbrudd hvis de ikke beklaget brunstemplingen av partiet. Etter at Abid Raja beklaget tidligere denne uken, er det imidlertid ingenting som tyder på at Venstre og Frp bryter i sitt samarbeid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon