Mazyar Keshvari risikerer 18 måneder i fengsel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet kommer til å be om halvannet års fengsel for Frps Mazyar Keshvari. Bedragerisaken kommer opp for retten i midten av oktober.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent forholdet og har gått med på at saken går som tilståelsessak i retten. Han er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

– Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på saken, og straffeforslaget vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

annonse

Politiet avsluttet sin etterforskning i sommer, og saken ble da oversendt til Statsadvokaten.

Bedragerisaken går i Nedre Romerike tingrett 18. oktober. Det er satt av en halv dag til saken.

Beklaget og innrømmet

Det var Aftenposten som i fjor avdekket at Keshvari systematisk hadde levert fiktive reiseregninger til Stortinget. Avisen dokumenterte da at Frp-politikeren hadde levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner gjennom en toårsperiode.

Tidligere i september bekreftet Keshvaris forsvarer, advokat John Christian Elden, at hans klient har erkjent å ha mottatt summen på nesten en halv million kroner i perioden 2014–2018.

Keshvari, som har beklaget og innrømmet å ha fått utbetalinger han ikke skulle hatt, har vært sykemeldt siden oktober i fjor.

Gjorde våpenbeslag

I februar ble han pågrepet i hjemmet sitt i Rælingen i Akershus og siktet for grove trusler. Det ble gjort beslag av våpen i forbindelse med pågripelsen.

annonse

Det er uklart om og eventuelt når Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. En stortingsrepresentant har i utgangspunktet plikt til å sitte perioden ut.

Lederen av Frps organisasjonsutvalg, Alf Erik Andersen, sier til Nettavisen at partiet vil sluttbehandle saken til Keshvari når dom foreligger.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon