Thomas Hegghammer i samtale med Alexandra Bech Gjørv, leder for 22. juli-kommisjonen. Foto: Heiko Junge / Scanpix
annonse

– Du støtter den mest høyredreide regjeringen siden andre verdenskrig, kontrer Sindre Bangstad. 

På Twitter kritiserer den anerkjente terrorforskeren Thomas Hegghammer religionsforsker Sindre Bangstad, som i The Guardian påstår at Norge har ikke tar trusselen fra ytre høyre på alvor. 

annonse

I kronikken kobler Bangstad sammen statsstøtte til Human Rights Service (HRS) og Frp-ministre som snakker om snikislamisering med høyreekstrem terror. 

Les også: Antirasistisk senter vil ha pengene til Hege Storhaug og HRS

Hegghammer sier på Twitter at det er feil at myndighetene ikke har anstrengt seg for å bekjempe høyreekstremisme. Han mener også det er feil at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) ikke forsøker å stanse høyreekstrem terror, men viser til at 22. juli-angrepet og angrepet på Al-Noor Islamic Centre i Bærum var begått av soloterrorister som er vanskelige  å avsløre. 

Han mener Bangstad overtolker og viser til at terror stort sett ikke oppstår som et resultat av større samfunnstrender. 

– Disse angrepene kunne ha skjedd hvor som helst i Vesten og sier ikke så mye om Norge, akkurat som at Christchurch ikke sier så mye om New Zealendere. 

På Twitter kontrer Bangstad med å svare at Hegghammer støtter «den mest høyredreide regjeringen i Norge siden andre verdenskrig».

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.