- Resett - https://resett.no -

Terrorforsker refser Sindre Bangstads unyanserte Norges-kritikk

– Du støtter den mest høyredreide regjeringen siden andre verdenskrig, kontrer Sindre Bangstad. 

På Twitter kritiserer den anerkjente terrorforskeren Thomas Hegghammer religionsforsker Sindre Bangstad, som i The Guardian påstår at Norge har ikke tar trusselen fra ytre høyre på alvor. 

annonse

I kronikken kobler Bangstad sammen statsstøtte til Human Rights Service (HRS) og Frp-ministre som snakker om snikislamisering med høyreekstrem terror. 

Les også: Antirasistisk senter vil ha pengene til Hege Storhaug og HRS [5]

Hegghammer sier på Twitter at det er feil at myndighetene ikke har anstrengt seg for å bekjempe høyreekstremisme. Han mener også det er feil at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) ikke forsøker å stanse høyreekstrem terror, men viser til at 22. juli-angrepet og angrepet på Al-Noor Islamic Centre i Bærum var begått av soloterrorister som er vanskelige  å avsløre. 

Han mener Bangstad overtolker og viser til at terror stort sett ikke oppstår som et resultat av større samfunnstrender. 

annonse
[6]

– Disse angrepene kunne ha skjedd hvor som helst i Vesten og sier ikke så mye om Norge, akkurat som at Christchurch ikke sier så mye om New Zealendere. 

På Twitter kontrer Bangstad med å svare at Hegghammer støtter «den mest høyredreide regjeringen i Norge siden andre verdenskrig».

Tegn abonnement [7] eller støtt oss på andre måter [8] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474