Illustrasjonsbilde. August Hanning da han fortsatt var sjef i den tyske føderale etterretningen. Berlin, februar, 2005. (AP Foto/Fritz Reiss)
annonse
annonse

Den tidligere sjefen for Tysklands føderale etterretningstjeneste, Dr. August Hanning, mener Merkel har skapt en enorm «sikkerhetskrise» for Tyskland og andre EU-land. 

Ifølge en rapport sitert i Storbritannias Sunday Express, mener Hanning at kansler Angela Merkels beslutning om å tillate uhindret innvandring under flyktningskrisen ikke bare truer sikkerhetssituasjonen i Tyskland, men også andre EU-stater.

Hanning var svært kritisk til sin tidligere sjef under et besøk i Storbritannia på søndag.

annonse

– Vi har sett konsekvensene av denne avgjørelsen når det gjelder tysk opinion og intern sikkerhet. Vi opplever problemer hver dag, sa han.

Sikkerhetsrisiko

Han sa videre at det finnes minst 300.000 uidentifiserte innvandrere i Tyskland, og landet ikke har noen gode løsninger for ta tak i utfordringen.

annonse

Les også: Moskéer i Tyskland samler inn penger til Hizbollah, USA reagerer

– Vi har kriminelle, terrormistenkte, og folk som bruker flere identiteter. Det er en massiv sikkerhetsrisiko, sa han.

Hykleri

Den tidligere spionsjefen anklagde Merkel for å tale med kløyvd tunge når det kommer til hennes håndtering av flyktningskrisen.

– På den siden hevder Merkel at hun ikke tok feil, mens hun på den andre siden lover at det aldri vil skje igjen. Det er politisk svakhet, sa han.

Ytre høyre

Hanning gir også Merkel skylden for fremveksten av ekstremistiske krefter på høyresiden, som skaper andre typer sikkerhetsutfordringer.

– Beslutningen har ledet til fremveksten av ekstremhøyre, som er en annen sikkerhetsrisiko. Det innvandringskritiske partiet AfD ville aldri ha fått støtte, hvis det ikke hadde vært for denne beslutningen, argumenterte han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon