Fredrik Græsvik. Foto: NTB Scanpix.
annonse
annonse

Fredrik Græsvik hevder president Donald Trump lyver og er sint på nyhetsmedier i USA som «videreformidler Trumps løgner».

Græsvik, som ble sendt til USA etter at Trump vant valget i 2016, har tidligere spekulert om Donald Trump kan være en russisk agent.

Spekulasjonen fra TV 2-journalisten har bakgrunn i konspirasjonsteorier om Trump, der politiske motstandere mente at presidenten samarbeidet med russerne under valget i 2016.

annonse

Konspirasjonsteorien førte til at den berømte Mueller-etterforskningen ble igangsatt for å finne bevis om det var holdt i ryktene.

Men flere medier, deriblant NRK, fikk seg et sjokk da Mueller-rapporten ble avsluttet tidligere i år. I rapporten var det ingenting som beviste at Trump og Russland har samarbeidet.

Dement

annonse

Etter at Trump uttalte på Twitter i går at Mueller-rapporten beviste at det ikke fantes noen forbindelse mellom han og Russland, ble TV 2-journalist Fredrik Græsvik irritert. Han hevder Trump lyver om Mueller-rapporten.

– God morgen fra Washington. Dagen i Det hvite hus starter med helt feilaktig å hevde nok en gang at Muellerrapporten renvasket ham. Trump følger opp med å kreve at forfjengeren Barack Obama etterforskes for å ha ha inngått bok- og TV-avtale etter sin tid som president, skriver han i en ny twitter-melding.

– Følger du med på påstandene om at Trump er dement? spurte en person.

– Jeg intervjet et par eksperter på temaet for et par år siden. De pekte på at han viser en rekke tegn på det. I dag har han helt glemt at han to ganger i sommer sa seg villig til å treffe Irans president uten betingelser. Når TV viser det i dag skriker han «Fake news», svarte 52-åringen.

Les også: TV 2-journalist fortsetter Resett-hetsen: – Nasjonalister, rasister og autokratlogrende idioter

annonse

Sint på Fox News

Fredrik Græsvik har vært i TV 2 i en årrekke, men har aldri lagt skjul på at han er venstrevridd.

– Jeg er ikke objektiv når jeg reiser ut. Jeg er subjektiv fordi jeg velger hva jeg skal vinkle på, og hvem jeg lager saker om, sa TV2-korrespondenten i et intervju med Adressa i 2015.

På Twitter ble han spurt om han var «lei av å høre pisset til presidenten».

– Ganske. Men jeg synes det er urovekkende med gjentagelsene og ikke minst hvordan USAs største nyhetskanal videreformidler de samme løgnene
Fox News.

Fox News er en av de største nyhetsformidlerne i USA og topper som regel seerstatistikken foran CNN og MSNBC. Fox News anses som å være Trump-vennlig, mens de andre er kritiske til den amerikanske presidenten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon