Fredrik Græsvik. Foto: NTB Scanpix.

Fredrik Græsvik hevder president Donald Trump lyver og er sint på nyhetsmedier i USA som «videreformidler Trumps løgner».

annonse

Græsvik, som ble sendt til USA etter at Trump vant valget i 2016, har tidligere spekulert om Donald Trump kan være en russisk agent.

Spekulasjonen fra TV 2-journalisten har bakgrunn i konspirasjonsteorier om Trump, der politiske motstandere mente at presidenten samarbeidet med russerne under valget i 2016.

Konspirasjonsteorien førte til at den berømte Mueller-etterforskningen ble igangsatt for å finne bevis om det var holdt i ryktene.

Men flere medier, deriblant NRK, fikk seg et sjokk da Mueller-rapporten ble avsluttet tidligere i år. I rapporten var det ingenting som beviste at Trump og Russland har samarbeidet.

Dement

Etter at Trump uttalte på Twitter i går at Mueller-rapporten beviste at det ikke fantes noen forbindelse mellom han og Russland, ble TV 2-journalist Fredrik Græsvik irritert. Han hevder Trump lyver om Mueller-rapporten.

– God morgen fra Washington. Dagen i Det hvite hus starter med helt feilaktig å hevde nok en gang at Muellerrapporten renvasket ham. Trump følger opp med å kreve at forfjengeren Barack Obama etterforskes for å ha ha inngått bok- og TV-avtale etter sin tid som president, skriver han i en ny twitter-melding.

– Følger du med på påstandene om at Trump er dement? spurte en person.

– Jeg intervjet et par eksperter på temaet for et par år siden. De pekte på at han viser en rekke tegn på det. I dag har han helt glemt at han to ganger i sommer sa seg villig til å treffe Irans president uten betingelser. Når TV viser det i dag skriker han «Fake news», svarte 52-åringen.

Les også: TV 2-journalist fortsetter Resett-hetsen: – Nasjonalister, rasister og autokratlogrende idioter

Sint på Fox News

Fredrik Græsvik har vært i TV 2 i en årrekke, men har aldri lagt skjul på at han er venstrevridd.

– Jeg er ikke objektiv når jeg reiser ut. Jeg er subjektiv fordi jeg velger hva jeg skal vinkle på, og hvem jeg lager saker om, sa TV2-korrespondenten i et intervju med Adressa i 2015.

På Twitter ble han spurt om han var «lei av å høre pisset til presidenten».

– Ganske. Men jeg synes det er urovekkende med gjentagelsene og ikke minst hvordan USAs største nyhetskanal videreformidler de samme løgnene
Fox News.

Fox News er en av de største nyhetsformidlerne i USA og topper som regel seerstatistikken foran CNN og MSNBC. Fox News anses som å være Trump-vennlig, mens de andre er kritiske til den amerikanske presidenten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.