Advokat Derk Wiersum (44) ble skutt og drept onsdag morgen. (AP Foto/Peter Dejong)
annonse
annonse

En nederlandsk advokat er blitt skutt og drept utenfor sitt hjem i Amsterdam. Politiet beskriver forbrytelsen som usedvanlig brutal.

Derk Wiersum (44) var advokat for et statsvitne i en sak mot medlemmer av en voldelig narkotikagjeng, som er anklaget for fem drap mellom 2015 og 2017.

Gjerningspersonen hadde på seg svarte klær og hettegenser, og flyktet til fots ved 7.30-tiden onsdag morgen. Vitner anslår gjerningspersonens alder til mellom 16 og 20 år. Dette skriver Aftenposten.

annonse

Den antatte oppdragsgiveren bak de fem drapene i saken er en nederlandsk statsborger født i Marokko. Ridouan Taghi er en av Europas mest etterlyste.

Les også: Politiet i Stockholm gir gjengkriminalitet høyeste prioritet

Forsvarsadvokat Jillis Roelse skriver følgende på Twitter:

annonse

«Derk Wiersum hadde et stort, lidenskapelig hjerte for sitt arbeid og sine klienter. Dette er virkelig fryktelige nyheter. Men alt han sto for og trodde så sterkt på vil komme sterkere tilbake enn noen gang før».

Polititopper reagerer

Den nasjonale politisjefen Erik Akerboom sier at «som samfunn kan vi ikke tillate slikt».

– Dette drapet, og andre tilfeller av ekstrem vold, viser at vi trenger en ny og bredere tilnærming til slik kriminalitet, sier Akerboom.

Illustrasjonsbilde. Foto av Robin Utrecht/Shutterstock

Narkostat

annonse

– Nederland er blitt en narkotikastat, sier lederen av Nederlands politiforbund, Jan Struijs, ifølge BBC.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon