Mazyar Keshvari. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet håper å gjøre ferdig etterforskningen av saken der Frp-representant Mazyar Keshvari er siktet for å ha framsatt grove trusler innen kort tid.

Keshvari ble pågrepet hjemme i Rælingen i Akershus i februar i år, og det ble gjort beslag av våpen i den forbindelse. Han er siktet for grove trusler, men har ikke erkjent straffskyld.

Saken etterforskes av Øst politidistrikt.

annonse

– Saken om den aktuelle stortingsrepresentanten er fortsatt under etterforskning, og vi håper den kan ferdigstilles innen kort tid, sier politiadvokat Eline Andreassen til NTB.

– Det er noen etterforskningsskritt som gjenstår, blant annet avhør, så det er litt avhengig av den eller dem som skal avhøres. Derfor er det litt vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta, legger hun til.

Saken etterforskes uavhengig av bedragerisaken, som kommer opp for Nedre Romerike tingrett 18. oktober. Keshvari er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

Keshvari har erkjent disse forholdene, og rettsbehandlingen går som en tilståelsessak.

annonse

– Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på saken, og straffeforslaget vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, opplyste politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt torsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon