Redaktør i Faktisk.no Kristoffer Egeberg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

I dag kom en faktasjekk fra Faktisk.no. Overskriften er «Nei, verdens CO2-utslipp reduseres ikke med 0,03 prosent om Norge forsvinner i morgen».

Faktisk.no har her tatt en plakat lagt ut på Facebook som har tittel: Om hele Norge blir borte i morgen reduseres CO2-utslippet i verden med ca. 0,03%. Greit å vite før man blir hysterisk!»

Skjermbilde Faktisk.no hentet fra Facebook

Faktisk.no har heller ikke innhentet forklaring fra de som har laget plakaten. De fastslår imidlertid som sant er at Norges andel er om lag 0,12 prosent.

annonse

Dette er jo litt avhengig av hva man inkluderer. I min artikkel med overskrift Er du en av de hundre tusen idiotene som skal brøle for 0,003 grader Celsius på fredag? estimerte jeg Norges andel av utslippene til 0,15 prosent.

Altså litt høyere enn Faktisk.no. Men likevel blir ikke effekten på klimaet 80 år mer enn 0,003 grader Celsius.

Les også: NRK følger i Al Gores fotspor og spår isfritt Arktis om få år. – Faktisk for dumt, svarer nyhetssjef om kritikken

annonse

Og det er påfallende at Faktisk.no ikke har offentliggjort noen faktasjekk av min påstand om effekt på 0,003 grader. For du kan være sikker på at de har prøvd. Faktisk.no vil prøve å diskreditere enhver påstand som kan dempe klimahysteriet.

Derfor plukker de heller ut noen amatører på Facebook, som har slurvet og gjort en regnefeil. Eller disse amatørene kanskje også har misforstått Resetts opprinnelige utregning og blandet utslipp, grader og prosenter.

Les også: Faktisk.no med grove feil om klimakonsensus

Uansett avslører Faktisk.no sin agenda. For på plakaten ville det ikke gjort noen stor forskjell budskapet om de hadde skrevet 0,12 prosent eller 0,03 prosent. Det er uansett lave tall slik det i folkelig persepsjon vil fremstå. Norges bidrag er mikroskopisk uansett hvordan Faktisk.no vrir og vender på det.

Men lærdommen til de klimaskeptiske kreftene må uansett være: Ikke slurv med tallene, for da kaster Goebbels-lærlingene i Faktisk.no seg over deg.

God fredag!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon