Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Roger Grubben var blant dem som bar kisten ut fra Asker kirke under bisettelsen av Halvard Hanevold Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
annonse
annonse

Skiskytterikonet Ole Einar Bjørndalen bar Halvard Hanevolds kiste under fredagens bisettelse. Minnene lever videre.

Hanevold etterlater seg kone og to barn. Kirken på Hanevolds hjemsted var helt fylt opp. Bisettelsen fant sted på en flott og solrik høstdag.

– Halvard var alltid i godt humør og hadde alltid et smil på lur, sier Bjørndalen til NTB.

annonse

En rekke norske idrettsutøvere og -ledere deltok, blant disse Bjørndalen. Han og Hanevold camperte som lagkamerater i mange sesonger. De vant også flere internasjonale gull sammen på stafetter.

– Det var en minneverdig begravelse, slik han fortjente. Alt det flotte kom fram, sier Bjørndalen til NTB.

Han og andre fra skiskytterfamilien var med på å bære kisten ut av kirken. Bisettelsen ble åpnet til tonene av Edvard Griegs «Morgenstemning». Dette var Hanevolds favoritt å høre på før han startet i OL-konkurranser.

Minneord

Toppidrettssjef Tore Øvrebø var en av flere som holdt minneord. Forrettende prest var Dag Håland.

annonse

Hanevold døde helt uten forvarsel 3. september. Han ble 49 år.

– Jeg kjente ham gjennom så mange år, og det har vært helt fantastisk. Vi har konkurrert og forberedt oss optimalt sammen. Han var til å stole på og en person som alltid stilte opp, sier Bjørndalen.

På minnesidene til begravelsesbyrået Jølstad er det en lang rekke hilsener:

«Noen dødsfall går mer innpå en enn andre … En person jeg aldri kjente, men Halvard var «allemannseie» … Varme tanker til familien … Hvil i fred …», lyder én av dem.

Tre borte

Hanevold ble OL-mester tre ganger og sikret seg fem VM-titler i en lang karriere. Etter at han sluttet som skiskytter ble han hentet inn som ekspertkommentator i NRK. Hanevold var en kunnskapsrik og vel ansett medarbeider.

annonse

I løpet av vel et år har tre norske skipersonligheter gått bort i ung alder. Vibeke Skofterud døde i en ulykke med en vannscooter i fjor. Hun ble bare 39 år.

30-årige Ida Eide fikk hjertestopp under et mosjonsløp for vel et år siden. Eide var i flere sesonger aktiv langrennsløper. Hun var del av satsingslaget Hilde Gjermundshaug Pedersen startet i 2008.

Fram til 2010 gikk hun mange renn i skandinavisk cup og NM for Øystre Slidre IL. Eide var søster til landslagsløper Mari Eide.

Skjelbreid om Hanevold: – Veldig, veldig takknemlig over å ha kjent ham

Liv Grete Skjelbreid hadde mange sesonger sammen med Halvard Hanevold i verdenscupen, VM og OL. Fredag ble tøff dag for henne da han ble bisatt.

Hanevold døde i en alder av 49 år. Skjelbreid er født fire år senere enn ham.

– Dette er uvirkelig og ubeskrivelig og ufattelig trist, sier Skjelbreid til NTB etter bisettelsen.

Hun har tårer i øynene når hun snakker om Hanevold.

– Halvard var en person som ga andre mye trygghet. Han var god og hadde god humor. Jeg er veldig, veldig takknemlig for at jeg fikk lære ham å kjenne og oppleve så mange år sammen med ham.

Fakta om Halvard Hanevold

Fakta om den tidligere skiskytteren Halvard Hanevold:

* Født: 3. desember 1969 i Asker

* Død: 3. september 2019

* Vant tre OL-gull: 20 kilometer i Nagano i 1998, stafett i Salt Lake City i 2002 og stafett. Tok i tillegg to sølv og én bronse

* Tok totalt 16 VM-medaljer i skiskyting, fem gull

* Tok ni seirer i verdenscupen

* Jobbet etter karrieren blant annet som NRK-ekspert

* Utdannet sivilingeniør

* Etterlot seg kone og to barn

* Hanevold ble bisatt fra Asker kirke fredag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon