Oljeanlegget i Khurais ble rammet av forrige helgs angrep. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De jemenittiske Houthi-opprørerne opplyser at de innstiller alle drone- og missilangrep mot Saudi-Arabia og at de håper på et «positivt svar».

Det var Houthi-bevegelsens politiske leder Mahdi al-Mashat som kom med kunngjøringen fredag kveld i en tale som markerte at det er fem år siden Houthiene erobret Jemens hovedstad Sana

Al-Mashat sa i talen, som ble sendt på den Houthi-kontrollerte satellittstasjonen al-Masirah, at alle angrep mot saudiarabisk territorium stanses. Han la til at han håper «gesten vil bli besvart med en sterkere gest» fra Saudi-Arabia.

annonse

Den Iran-vennlige militsen uttalte nylig at den sto bak forrige helgs angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia. Saudi-Arabia og USA mener angrepene var støttet av Iran. Iran har avvist beskyldningene og advart om at ethvert hevnangrep mot Iran, utført av enten USA eller Saudi-Arabia, vil føre til «full krig».

Saudi-Arabia står i spissen for en koalisjon som siden 2015 har kjempet mot Houthi-bevegelsen i Jemen. Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) anslår at over 90.000 mennesker er drept siden.

Over 3 millioner mennesker er drevet på flukt siden konflikten brøt ut.

Krigen har utløst det FN beskriver som den verste humanitære krisen i vår tid. Rundt halvparten av landets 30 millioner innbyggere trenger nødhjelp, og 10 millioner av dem trues av akutt sult.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon