Japans handelsminister Isshu Sugawara bekrefter at landet har takket ja til handelssamtaler med Sør-Korea. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det blir handelssamtaler mellom Japan og Sør-Korea etter at sørkoreanerne leverte en klage til WTO om nabolandets eksportbegrensninger.

Det var Sør-Korea som inviterte til samtalene. Fredag takket Japan ja, men handelsminister Isshu Sugawara sa samtidig at landets eksportbegrensninger til Sør-Korea følger Verdens handelsorganisasjons (WTO) regelverk.

– Japans posisjon er at handelsrestriksjonene følger WTOs regler, og at det ikke har vært noen endringer på det. Vi skal gi Sør-Korea en grundig forklaring.

annonse

I juli innførte Japan begrensninger på eksport av høyteknologi som er viktig for Sør-Koreas produksjon av blant annet smarttelefoner. Innstrammingene skjedde måneden etter at de hadde degradert Sør-Korea fra listen over 27 land som nyter godt av få handelsrestriksjoner med Japan.

Tokyo sa årsaken til innstrammingene var av sikkerhetsgrunner. Sør-Korea på sin side mener Japan utløste handelsstriden for å hindre erstatningskrav tilknyttet japanernes kolonisering av halvøya mellom 1910 og 1945. Japan har avvist dette.

Handelsrestriksjonene har ført til at forholdet mellom de to landene er dårligere enn på mange tiår.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon