Forfatteren Øyvind Strømmen liker ikke begrepet "snikislamisering". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

«Snikislamisering» er et konspiratorisk begrep som er beslektet med Eurabia-teorien, mener Øyvind Strømmen.

Strømmen er en journalist som har spesialisert seg på kontrajihadistiske og høyreekstreme miljøer på internett. I en kronikk i Fri tanke skriver han at «konspirasjonsteoretiske forestillinger om muslimer er farlig. Blant annet fordi det gjør saklig islamkritikk vanskeligere».

Strømmen har i kjølvannet av Raja-saken kikket på kommentarfeltet til Resett. Men han fokuserer ikke på kommentarene som er «ren og skjær voldsfantasi», som han beskriver det. Han skriver også at kommentarene har blitt slettet og at redaktør Helge Lurås definerer de som straffbare.

annonse

Les også: Siv Jensen tar feil når hun snakker om snikislamisering i Norge

Det er konspirasjonene Strømmen reagerer på. Som når Raja fremstilles som «en muldvarp for å skaffe islam en posisjon i maktens korridorer», og som «den eksemplifiserte taqqiamuslim [sic!]».

Han mener slike idealer er farlig på tre konkrete måter:

annonse

1: Muslimhatet ødelegger for islamkritikk
2: Det er et salgsargument for ekstreme islamister
3: Muslimhatet sprer seg til gata

Strømmen frykter at muslimhatet skal skape flere «ensomme ulver». Kommentarfeltet i alternative medier bidrar til dette, men også kommentarfelt hos de store mediehusene.

Den økende radikaliseringen skaper en mur av frustrasjon, som kan ha stor innvirkning hos mennesker som sliter psykologisk og mangler sosialt nettverk. Muslimhatet resulterer i at «også den ensomme ulven kommer fra en flokk».

– Siv Jensen er neppe konspirasjonsteoretiker eller blant de som tror på Eurabia-dystopier. Men når hun tar i bruk begrepet (snikislamisering) så blåser hun i en hundefløyte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon