- Resett - https://resett.no -

Klassekampen-redaktør ser ingen tegn til mer islam i Norge: – Farlig teori

I en kommentar [1] i Klassekampen på fredag kommenterer Mari Skurdal på bråket som har oppstått rundt bruken av ordet «snikislamisering». 

Argumentasjonen til Skurdal ser ut til å være at det ikke foregår noen islamisering i Norge.

Resett er ikke kjent med hvor i Norge Skurdal bor, men det kan være på Finse eller muligens Longyearbyen.

annonse

Som Lily Bandehy skrev [2], er det ingen snikislamisering som foregår i Norge. Den er helt åpenlys:

Hva mener du med snikislamisering? Ser du ikke kvinnen med hijab på Stortinget? Ser du ikke hvor mange hijaber og burkaer som preger norske gater, butikker, skoler og offentlige rom? Ser du ikke antallet moskéer og muslimske «kulturhus» som har oppstått mens du har sittet i regjeringen? Ser du ikke alle lovforslagene for å begrense ytringsfriheten? Leser du ikke aviser, ser du ikke på NRK?

I mitt land Iran blir kvinner dømt til 16-24 år fengsel for å gå uten hijab. I Norge gir NRK mikrofonen til kvinner som gråter krokodilletårer fordi de må vise ørene sine på passbildet.
Når journalister og politikere går på tå for å ikke krenke moskéer er det ikke lenger snikislamisering. Når ungdommer i visse bydeler ikke hører på politiet og angriper politiet er ikke snikislamisering.

annonse

Når en kvinne nekter å håndhilse på kronprinsen som er symbol for Norge er det å vise fingeren til Norge og nordmenn. Det er en markering av hvor mye makt islam har fått. Håndhilsing var ikke et problem for 10 eller 20 år siden.

Kronprins Haakon forsøker å håndhilse på Zeliha Acar, styremedlem og ungdomskoordinator i Islamsk Råd, da han besøker den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men her er Skurdal analyse etter å ha lest Resett:

«Etter at Siv Jensens kronikk sto på trykk, sa Erna Solberg at det ikke fins snikislamisering i Norge. Men at teoriene om snikislamisering lever i beste velgående, er Raja-saken et eksempel på. I kommentarfeltet hos Resett har det de siste dagene vært flere som beskriver Abid Raja som «en utsender for islam», «han er del av det politiske islam som vil styre hele Norge og Europa» og «Raja er den eksemplifiserte taqqiamuslim som jobber som en moldvarp for å skaffe islam en posisjon i maktas korridorer». Dette er selve kjernen i teorien om snikislamisering: En overbevisning om at alle med muslimsk kulturbakgrunn vil overta makta i Europa, og at venstresida er deres støttespillere og medløpere.»

– Problemet i saken er at de farlige konspirasjonsteoriene om muslimer ikke bidrar til noen konstruktiv diskusjon om innvandring, avslutter Skurdal.

Norges første muslim i 1957

Ifølge Nettavisen [3] var det Truls Bølstad som var Norges første muslim. Han konverterte i 1957.

– Menigheten hans mener å kunne spore islams historie i Norge tilbake til noen kvinner som konverterte på 1920-tallet, men ingen gjør ham rangen stridig som pioner og den som var med og etablerte den første norske menigheten. De var i alt tre kompiser som konverterte til islam den gangen. Bølstad var den som holdt det gående, skrev Nettavisen.

«Siden kom det flere til, og med innvandringen fra Pakistan begynte det etter hvert å bli så mange at de kunne fylle en moské.»

annonse

Nå er det om lag 200.000 muslimer i Norge. Muslim er etter definisjonen en person som «underkaster seg islam».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474