Fra Stenhagen, Uppsala. Foto: Dubbeltänk via Wikimedia Commons.
annonse
annonse

Ansatte i SVT ble sjokkert da de innså at noen kastet steiner «store som knyttnever» på dem, da de skulle lage en reportasje om et planlagt islamsk senter. 

Onsdag kveld besøkte to medarbeidere fra den svenske statskanalen det innvandrertette området Stenhagen i Uppsala, da de skulle lage en reportasje. Det endte med at deres bil ble vandalisert og at politiet ble tilkalt. Dette rapporterer SVT selv.

Det er ikke lenge siden Resett omtalte denne planlagte moskébygningen i Uppsala, da en gruppe SD-politikere hadde blitt utsatt for voldelig og truende adferd mens de stod på stand og drev kampanje mot moskéen. Den planlagte bygningen blir ikke bare et gudshus, men også et islamsk kultursenter. 

annonse

Les også: Pinnsvin steinet til døde i Malmø – politiet vil ikke etterforske

Vandalisering

Klokken 19 onsdag kveld besøkte medarbeiderne fra SVT området for å møte noen av menneskene bak planene for det nye islamske senteret. De traff blant annet lederen for en stiftelse ved navn Dawa, Md Atique Ullah, som dessuten har blitt avslørt som barnemishandler. 

SVT-teamet returnerte på et tidspunkt til sine biler, og fant at en av dem var vandalisert. Noen hadde knust bakruten, og skåret opp dekkene.  

annonse

– Føles trist

Deretter innså reporterne at de fikk kastet steiner «store som knyttnever» etter seg.

– Det føles trist at det skjer – vi var der for å gjøre vår jobb. Det hadde kunne ende ille, sier SVT Uppsalas redaksjonssjef Daniel Legue.

SVT utelater opplysninger om antallet personer som kastet stein, samt opplysninger om signalement. 

Det fremgår av deres egne beretninger at en politipatrulje ble tilkalt, og at denne siden opprettet en anmeldelse om forsøk på grov mishandling og skadeverk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon