Dagens Næringsliv DN Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Avisens stab skal slankes fra 200 til 175. De ansatte er bekymret for at det skal gå utover lørdagsmagasinet.

Eieren NHST Media Group, som også eier både Morgenbladet, skal redusere kostnader med 38 millioner kroner. 30 av de belastes Dagens Næringsliv.

De over 61 år kan søke om gavepensjon som kompensasjon til tidlig pensjon. De andre kan søke sluttpakker med en varighet fra 4 til 14 måneder.

annonse

Les også: Ansatte i Morgenbladet har fått tilbud om sluttpakke

Men det er en ting som bekymrer de som eventuelt blir igjen. Avisa skal også omorganiseres, avdelinger skal sammenslås og folk må flytte på seg og jobbe mer på tvers av avdelingene.

– De ansatte er frustrert, med rette, for at det ennå er så mye som er uklart hva gjelder den nye organisasjonen. Mange føler de har et altfor dårlig grunnlag for å fatte en beslutning vedrørende sluttpakke, skriver klubbleder Ingrid Bjørklund i en e-post til Klassekampen.

annonse

Les også: Ansatte i Morgenbladet retter skytset mot sjefredaktør Anna B. Jenssen

Den frustrasjonen bekreftes av en DN-ansatt Klassekampen har snakket med.

– Vi får ikke vite hvor vi skal jobbe, eller med hva, eller hvem som skal være vår leder. Vi vet ikke hvilken «boks» vi blir plassert i, før sluttpakkevinduet lukkes, sier vedkommende.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon