Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Lederen for landets største fagforbund, Mette Nord, gleder seg stort over de mange rødgrønne kommunene som ble til etter kommunevalget, til tross for et historisk dårlig valg for Ap.

– Valgkampen og valget har gitt et resultat som vi er fornøyde med. Selv om vi konstaterer at Arbeiderpartiet har gjort et dårlig valg, har vi fått mange rødgrønne kommuner. Det er bra, sier hun til Klassekampen.

Les også: Ledere i Fagforbundet fraråder Sp-støtte

annonse

Arbeiderpartiet gjorde nylig sitt dårligste kommune- og fylkestingsvalg på over 100 år med kun 24,8 prosent av stemmene. Men regjeringspartiene er alikevel de store taperne. En kartlegging fra NRK, viser at Sp, Ap, SV og MDG kaprer ordføreren i 218 av de kommunene hvor sammensetningen alt er avgjort, mens regjeringspartiene så langt kun har fått ordføreren i 40 kommuner.

Fagforbundet-lederen er oppspilt over det hun føler som en seier i velferdsdebatten før valget.

– Ja, nå er det brei enighet på rødgrønn side om at kommersialisering og skattefinansierte tjenester ikke skal gå til berikelse for noen få, sier Nord.

Kritisk til SP

annonse

Nord har også vært kritisk til Senterpartiets samarbeid med de borgerlige i mange kommuner, og misliker at Sp sågar samarbeider med Frp i noen kommuner, som i Sola og Sandnes for eksempel.

– Vi har vært veldig tydelig på at partier på rødgrønn side skal finne sammen for å danne allianser. Den kritikken går til alle sammen, avslutter hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon