(Photo by Lucas BARIOULET / AFP)
annonse
Fransk opprørspoliti brukte tåregass og pågrep over 100 demonstranter som protesterte mot president Emmanuel Macron økonomiske politikk i Paris lørdag.
annonse

Protestbevegelsen «de gule vestene» mistet oppslutning i løpet av sommeren, men lederne forsøker nå å blåse nytt liv i den, og har denne helga oppfordret til nye demonstrasjoner både i Paris og andre franske byer.

I den franske hovedstaden var over 7.000 politifolk i beredskap lørdag, og myndighetene har lagt ned forbud mot demonstrasjoner i flere områder, blant annet langs paradegaten Champs-Élysées, Eiffeltårnet og Notre-Dame-katedralen.

Opprørspoliti slo raskt til da noen mindre grupper av demonstranter likevel fant veien til Champs-Élysées, og også området rundt togstasjonen Saint-Lazare og Madeleine-plassen ble tømt.

annonse

Over 100 mennesker er ifølge politiet pågrepet og like mange fikk bøter på 135 euro, drøyt 1.300 kroner for å ha brutt forbudet mot å demonstrere.

De færreste av lørdagens demonstranter bar gule vester.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon