Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 20-årene er pågrepet for en to år gammel overfallsvoldtekt i Trondheim etter at en ny DNA-prøve av ham matchet DNA på den fornærmede kvinnens kropp.

Venninnen til den fornærmede varslet politiet om overfallsvoldtekten i Østbyen i Trondheim midt i november 2017.

Kvinnen i 20-årene forklarte at to menn forgrep seg på henne da hun var på vei hjem fra byen, ifølge Adresseavisen. Voldtektsmottaket sikret spor, og etterforskerne satte igjen med DNA fra en inntil nå ukjent mann funnet på kvinnens kropp.

annonse

– Vi fikk DNA-treff på den siktede i forbindelse med at det var tatt DNA-prøve av ham i en annen etterforskning i Trøndelag politidistrikt, forklarer politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt.

Det var Kripos som varslet politiet om dette, noe som medførte at han torsdag ble pågrepet og siktet for medvirkning til overfallsvoldtekten. Fredag ble han varetektsfengslet i én uke.

Etter at siktelsen ble kjent for ham forklarte mannen at han trengte noen dager før han kunne komme tilbake til politiet med mer informasjon. Han hevder han aldri har sett kvinnen før, og nekter ifølge forsvarer Kolbjørn Lium straffskyld.

annonse

Ifølge Adresseavisen jakter politiet også en annen mann som skal ha medvirket til voldtekten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon