Miljøpartiet De Grønne fortsetter å gå til frontalangrep på den norske oljebransjen.

annonse

Det hele startet på valgkvelden i forrige uke, da MDG-leder Marie Lan Ngyuen Berg holdt sin seierstale i Oslo.

– Det er spesielt to grupper som skjelver litt ekstra i buksene i kveld. Den første er oljelobbyen, som innser at tiden da det var greit å tjene penger på å ødelegge fremtiden vår snart er forbi. Og den andre er utdaterte politikere som i årevis har feiget ut. De har sovet i timen i 30 år, sa Berg.

Bergs utspill ble ikke godt mottatt av en del.

– Det var det dummeste hun sa, faktisk. Hun har ødelagt regjeringsplattformen i 2021, sa investor og milliardær Bryn Skaugen i et intervju med Dagens Næringsliv.

Se video: Nesten 300 000 nordmenn har sett dette NRK-intervjuet av MDG-leder Berg

Men angrepene på den norske oljebransjen ser ikke ut til å stoppe til tross for kritikken partiet har mottatt.

Slaver

I en ny diskusjon om norsk oljeindustri på Twitter ble styremedlem i Gamle Oslo MDG, Emil Snorre Alnæs, provosert da en kvinne skrev at folk ikke måtte angripe de som jobbet i oljenæringen.

– Hvorfor ikke? Hvis vi aksepterer at utvinning av fossil olje og gass bringer oss nærmere en katastrofe, hvorfor skal vi ikke kunne kritisere de som tjener på å fremskynde katastrofen?, skrev Alnæs til kvinnen.

MDG-politikeren dro deretter paralleller mellom slaveri og norsk oljeindustri.

– Samtidig: Hvis denne samtalen virkelig dreide seg om matroser på slaveskipene: Ville du brukt «Nå går du for hardt ut til å gjøre noen positiv forskjell» som et motargument om jeg pratet om de enorme menneskelige konsekvensene av slavehandel og sa at matrosene ikke er helt uskyld, skrev han.

Men Alnæs stoppet ikke der:

– Folk som Erna og Schjøtt-Pedersen er de som kommer til å bli beryktet. Resten kommer mest sannsynlig til å være en kilde til undring. «Hvorfor gjorde de ikke noe?» ,«Hvorfor gikk de med på det?» De samme spørsmålene mange stiller seg om opprettholdelsen av slaveri og nazistenes fremmarsj. Men vi ser de samme mekanismene i vår egen samtid.

Alnæs har tidligere vært en skarp kritiker av bilister som ønsker seg inn mot Oslo sentrum.

Vedlagt følger noen av de aktuelle Twitter-meldingene:

Resett har prøvd å få tak i Emil Snorre Alnæs for en kommentar, men han er en vanskelig mann å få tak i. Heller ikke styreleder i Gamle Oslo MDG, Vilde Blix Huseby, svarer på Resetts henvendelser.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.