Nettavisen Resett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

SV-politiker Mahmod Ahmad anklager Resett og andre nyhetsformidlere for å spre «brun propaganda».

Det har vakt stor oppmerksomhet rundt stortingsrepresentant Abid Rajas (V) omtalte av Frp i forrige uke. Venstre-politikeren gikk hardt ut mot partiet han sitter i regjering med, og anklaget dem for å drive med «brun propaganda» under lokalvalgkampen.

Anklagene har vekket reaksjoner blant Frps topp-politikere. For eksempel krevde stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen en unnskyldning fra Raja.

annonse

Raja og Venstre nektet først å beklage, men tirsdag krøp politikeren til korset og beklaget bruken av ordene «brun propaganda». Unnskyldningen kom i et Facebook-innlegg hvor han tok selvkritikk for at han brukte uttrykket.

– Til de i Frp som er såret over det er jeg svært lei meg, skrev han.

Alvorlige anklager

Men skaden er allerede skjedd, og nå har andre politikere fanget opp ordbruken til Raja.

En av dem er SV-politiker Mahmod Ahmad, som mener Frp bør ta avstand fra Resett, som han anklager for å drive med nettopp «brun propaganda».

– Hvis «brun propaganda» ikke er viktig for Frp kan jo de begynne med å ta avstand fra HRS, Resett, Documentno og SIAN. Det vil være et første skritt. For det er det dreier seg om etter min mening. At noen farger og raser er bedre enn andre. Menneskeheten kommer først i mine øyne, skriver SV-politikeren som har bakgrunn fra Høyre.

annonse

Les også: SV-politikere ønsket at jukseasylsøker skulle få bli i Norge basert på en løgn

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon