Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

En lokalpolitiker i Moss Arbeiderparti melder seg ut av partiet sitt. Hun konstaterer at hun er blitt mer uenig i det sentrale i Aps politikk.

I en kronikk i Nettavisen skriver Maria Molteberg Wiborg, som er bystyremedlem i Moss og utvalgsleder i det kommunale Miljø- og samferdselsutvalget (MISA), at hun nå melder seg ut av Arbeiderpartiet. Årsakene til utmeldingen er sammensatte, og dreier seg om politisk uenighet, blant annet om private innslag i velferden, og innvandring og integrering. Hun konstaterer at både hun og partiet nok har forandret seg siden hun begynte i politikken. 

– Jeg opplever at Ap har tatt flere skritt til venstre siden Jens Stoltenberg, en av mine store forbilder, var leder. Jeg opplever også at jeg personlig har endret en del av mine standpunkter, eller i hvert fall blitt mer nyansert der jeg tidligere var mer bastant. Pragmatisk har jeg nok alltid vært, men jeg opplever ikke det som en ulempe. Verden er full av nyanser, vi ser ikke i svart/hvitt, men i alle regnbuens farger og vel så det, skriver Wiborg. 

annonse

– Ap vil at det er det offentlige som skal levere velferdstjenestene. Jeg har gått runde på runde med meg selv og funnet ut at det ikke er det vesentlige for meg. Det vesentlige er at folk får gode tjenester, og det tror jeg tror at både det offentlige og private kan levere.

Les også: Et jordskjelv i norsk politikk

Forskjeller og behov

Wiborg sier seg også uenig i venstresidens mantra om at de økonomiske forskjellene må reduseres. Hun mener at det viktigste er at alle får dekket sine behov, og får mulighet til å leve gode liv. Videre tar hun også til orde for å ivareta bilistenes behov. Avslutningsvis kritiserer hun venstresidens berøringsangst hva gjelder innvandring. 

annonse

– Jeg må også nevne at jeg synes det kan være litt vanskelig å diskutere enkelte kompliserte temaer med partier på venstresiden. Hvordan man forholder seg til innvandring og integrering er et av disse. Jeg mener det må være rom for å peke på de utfordringene dette fører med seg, uten å bli beskyldt for å være rasist eller ha dårlige verdier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon