Brutaliteten til Venezuelas Nicolás Maduro kan sammenlignes med Slobodan Milosevic, sier Colombias president Ivan Duque. Han har bedt Den internasjonale straffedomstolen om å etterforske Maduro. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Colombias president Ivan Duque ber internasjonale ledere innføre mer sanksjoner mot Venezuela for å beskytte regionen.

Ivan Duque sier i et intervju med Reuters at det internasjonale samfunnet må forstå at diktaturet må ta slutt snart fordi den humanitære tragedien, i tillegg til at regimet «sameksisterer med narkokarteller og terror», er en trussel for hele den vestlige halvkule og for stabiliteten i verden.

Duque mener det må innføres ytterligere sanksjoner og tiltak mot Venezuela for å beskytte regionen.

annonse

– Brutaliteten til Nicolás Maduro kan sammenlignes med Slobodan Milosevic, sier presidenten i et intervju med nyhetsbyrået AP.

Milosevic styrte Serbia med jernhånd på 1990-tallet. Han ble siden tiltalt for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i det tidligere Jugoslavia i forbindelse med krigene på Balkan på 1990-tallet.

Anklager

De siste ukene har konflikten mellom Venezuela og Colombia trappet seg opp. Venezuela utplasserte i starten av september militært personell og utstyr langs grensa.

Venezuelas president Nicolás Maduro har tidligere anklaget Colombia for å planlegge å angripe Venezuela. Han har tidligere også advart mot en amerikansk invasjon. Både USA og Colombia har avvist anklagene.

annonse

Duque sier at dersom Venezuela starter med angrep, er Maduro klar over hvilke konsekvenser det vil føre til.

Colombia anklager også Venezuela for å gi ly til FARC-geriljamedlemmer og -ledere som har avvist fredsavtalen med Colombias regjering.

Maduro har på sin side svart med at Colombia bruker disse påstandene som argument for å provosere fram en militær konflikt mellom landene, og at han derfor har satt sine egne styrker i høyeste beredskap.

Vil ta opp konflikten

Under FNs hovedforsamling neste uke er det at ventet at Duque kommer til å anklage Maduro for å brudd på Sikkerhetsrådets resolusjon om at å gi opprørere opphold er forbudt.

Maudro har gjentatte ganger benektet anklagen. Han kommer selv ikke til å delta på møtet, men hans stedfortredere visepresident Delcy Rodriguez og topprådgiver Jorge Rodriguez vil etter alt å dømme svare med samme mynt, ifølge nyhetsbyrået AP.

annonse

Duque tidligere har bedt Den internasjonale straffedomstolen i Haag om å etterforske Maduro for menneskerettighetsbrudd.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon