Houthi-militsen. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FNs spesialutsending til Jemen sier at Houthi-militsens stans i alle drone- og missilangrep mot Saudi-Arabia kan føre til en slutt på borgerkrigen i Jemen.

Houthi-bevegelsens politiske leder Mahdi al-Mashat kom med kunngjøringen om at de innstiller alle drone- og missilangrep mot saudiarabisk territorium fredag kveld.

Al-Mashat la til at han håpet «gesten vil bli besvart med en sterkere gest» fra Saudi-Arabia.

annonse

FNs spesialutsending til Jemen Martin Griffiths sier i en uttalelse lørdag kveld at dersom lovnaden etterleves, er det kraftige signaler på at det kan bli en slutt på krigen i Jemen.

Griffiths roser «ønsket om en politisk løsning for å ende konflikten». Ifølge spesialutsendingen er det avgjørende at Saudi-Arabia «utnytter muligheten og tar alle de nødvendige skritt for å minske vold, militær opptrapping og skadelig retorikk».

Den Iran-støttede Houthi-militsen, som kontrollerer hovedstaden Sana og andre deler av Jemen, har kriget mot en saudiledet koalisjon som støtter landets regjering i fem år.

Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir uttalte lørdag at de «dømmer andre parter ut fra deres gjerninger, handlinger og på grunn av deres ord».

annonse

– Så får vi se om de faktisk gjør dette eller ikke, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon