Houthi-militsen grep makten i Jemens hovedstad Sana 21. september 2014. De har til tross for massive flyangrep fra en saudiledet koalisjon beholdt makten siden. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

FNs spesialutsending til Jemen sier at Houthi-militsens stans i alle drone- og missilangrep mot Saudi-Arabia kan føre til en slutt på borgerkrigen i Jemen.

Houthi-bevegelsens politiske leder Mahdi al-Mashat kom med kunngjøringen om at de innstiller alle drone- og missilangrep mot saudiarabisk territorium fredag kveld.

Al-Mashat la til at han håpet «gesten vil bli besvart med en sterkere gest» fra Saudi-Arabia.

annonse

FNs spesialutsending til Jemen Martin Griffiths sier i en uttalelse lørdag kveld at dersom lovnaden etterleves, er det kraftige signaler på at det kan bli en slutt på krigen i Jemen.

Griffiths roser «ønsket om en politisk løsning for å ende konflikten». Ifølge spesialutsendingen er det avgjørende at Saudi-Arabia «utnytter muligheten og tar alle de nødvendige skritt for å minske vold, militær opptrapping og skadelig retorikk».

Den Iran-støttede Houthi-militsen, som kontrollerer hovedstaden Sana og andre deler av Jemen, har kriget mot en saudiledet koalisjon som støtter landets regjering i fem år.

Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir uttalte lørdag at de «dømmer andre parter ut fra deres gjerninger, handlinger og på grunn av deres ord».

– Så får vi se om de faktisk gjør dette eller ikke, sa han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.