Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Abid Raja har manøvrert seg inn i det som fremstår som en del muslimers favorittposisjon: Som et grovt krenket offer for nordmenns sjikane.

Raja får i disse dager friplass i mediene for å fortelle hvor vondt og vanskelig det er å være ham selv og alle andre muslimer i Norge. Det er nesten så man kan føle hvordan han nyter å snakke og snakke og snakke om hvor forferdelig muslimer behandles i Norge. Og skal vi tro andre muslimer som også får stor spalteplass i Dagbladet er livet i Norge for muslimer en eneste lang lidelse, ja, nærmest uutholdelig pga alt det vonde som sies om dem.

Og i disse dager ser det ut som det er en unison enighet blant både muslimer, journalister og politikere i Norge: Muslimer blir så grovt krenket og såret, og utsettes for så mye hat i Norge, at vi trenger en egen handlingsplan for å få satt en stopper for denne flommen av hat. Og skal man tro mediene, kommer en del av denne handlingsplanen til å inneholde forslag om hvordan islam skal gis en større plass og få større rom i skolene og i offentligheten, og det skal legges opp til utstrakt informasjon om hva islam egentlig er.

annonse

Hvordan i all verden har vi kommet hit? Den siste tidens påstander om den omfattende krenkingen av muslimer, ble utløst av ett eneste ord: «Snikislamisering». Dette enslige ordet har ført til så stor oppstandelse, at regjeringen er truet med å gå i oppløsning og Abid Raja svarer med en lang kronikk i Aftenposten om FrPs brune propaganda, rasisme og skitne retorikk. Men så avslører de muslimene som uttaler seg om dette ordet, Raja inkludert, at de fullstendig har misforstått innholdet i det. Og det selv om Siv Jensen, da hun brukte ordet snikislamisering, faktisk selv forklarte hva det betyr: Nemlig at norske normer og skikker gradvis endres som en følge av vår tendens til å ville tilpasse oss særkrav fra enkelte muslimer – i denne omgang gjaldt et krav om å nekte å ta imot en utstrakt hånd. Så enkelt er det. Men imamen som intervjues i Dagbladet påstår at «snikislamisering» betyr at muslimer sniker seg inn i ledende stillinger i Norge slik at muslimene langsomt men sikkert vil overta makten i Norge og omgjøre Norge til et muslimsk land.

Les også: Akademikere hevder det norske samfunnet gjennomsyres av raseideologi

Å påstå at dette er hva Siv Jensen har sagt og ment, er jo faktisk en konspirasjonsteori i seg selv, og de intervjuede muslimene avslører at de faktisk tror på mange ulike slike konspirasjonsteorier. I en annen artikkel for noen dager siden, avslørte to muslimske jenter at de oppfattet FrPs klare avstandtagen til bruk av niqab og burka, som et typisk eksempel på hvordan FrP angriper muslimer som gruppe. Og om dette er det vanlige, at muslimer som gruppe anser all kritikk av skikker som praktiseres av noen få muslimer som et angrep på dem alle, så skjønner man jo godt at de innbiller seg at de blir hetset og krenket nærmest daglig. Skjønner ikke muslimer, at når det kommer kritikk av sterk sosial kontroll, tvangsekteskap, kvinneundertrykking, kjønnslemlesting, homohets, trostvang, barneekteskap, antidemokratiske holdninger, anti ytringsfrihet osv, så er ikke dette en kritikk av alle muslimer, men kritikk av det fåtallet muslimer som praktiserer det man kritiserer?

Et godt eksempel på forsøk på snikislamisering, var da nå avdøde Per Fugelli formante oss i en kronikk om hvordan vi ikke måtte sette oss på vår høye hest og ta avstand fra at eldre menn gifter seg med småjenter, fordi vi ikke aksepterer andres kultur. Han mente at når slike ektefeller kom til Norge, måtte mannen få lov til å fortsette å leve i seksuelt samliv med sin lille småjente. Det er slike fenomener som kommer inn under begrepet snikislamisering, altså at norske innarbeidede normer langsomt endrer seg og grenser umerkelig flyttes for å imøtekomme ukultur som praktiseres i enkelte muslimske land.

annonse

Ethvert sunt og oppegående menneske burde applaudere at noen i Norge påtar seg å ta opp kampen mot at slike uskikker skal få praktiseres i det skjulte i Norge. I stedet velger mange å hisse seg voldsomt opp over sin egen misforståtte oppfatning av innholdet i begrepet. Og på den måten trekker man oppmerksomheten helt vekk fra de reelle problemene, som i stedet kan få fortsette ubemerket fordi ingen tør å ta dem opp i frykt for å bli brunbeiset, slik Abid Raja nå har vist et tydelig eksempel på. På den måten blir han i realiteten ukulturens egentlige forsvarer i praksis, fordi han skremmer vekk andre fra å våge å adressere problemene. Man så det godt på TV i går, da den nye handlingsplanen mot islamofobi skulle presenteres: Justisministeren ville snakke om eksempler på ukultur, mens journalistene utelukkende maste om snikislamisering, og imamene i Dagbladet mente det å snakke om f.eks tvangsekteskap og sosial kontroll var en total avsporing, her skulle det utelukkende snakkes om all krenkingen av muslimer. Og sånn ble de reelle problemene med ukultur innen islam helt borte i seansen.

La gå at uttrykket snikislamisering er upresist og kan misforstås dersom man ønsker å misforstå det. Disse uskikkene som jeg har beskrevet praktiseres jo ikke av alle muslimer, men av enkelte grupper av ekstremt religiøse. En mer presis måte å uttrykke det på, ville være å si at vi må kjempe mot en gradvis og nesten umerkelig tilpasning av norske verdier og normer til ekstreme religiøses muslimers særkrav. Hvem er egentlig imot det, andre enn de som praktiserer ukulturen selv?

Les også: Væpnet politiaksjon førte til narkobeslag (+)

Dessverre kan det se ut som det er utbredt blant muslimer som gruppe, at de identifiserer seg i så stor grad med andre muslimer, at de føler seg krenket på vegne av enhver muslim som kritiseres. Eller er det sånn? Hvor blir det av alle dere ganske vanlige, gjennomsnittsmuslimer, som lever et ganske vestlig liv, som ikke bruker verken hijab eller har lang, religiøs skjeggvekst og som anser dere som ganske vanlige nordmenn? Hvordan opplever dere å leve i Norge? Er dere glad for livet dere har fått mulighet til å leve i et fritt, demokratisk land, med ytringsfrihet, med muligheter til å få gratis utdanning, tjene gode penger, bygge seg opp et godt liv med egen bolig og egen familie, og kanskje i tillegg sende penger hjem til slekta i hjemlandet. Er dere takknemlig for gratis helsehjelp, gratis sykehusinnleggelse og å nyte godt av verdens kanskje beste velferdsordninger med rause utbetalinger ved sykdom, graviditet og om du blir ufør? Synes dere at Norge og nordmenn behandler dere dårlig? Sjikanerer vi og krenker dere og utsetter dere for rasisme og undertrykking?

Norske undersøkelser viser at en del nordmenn er skeptiske mot muslimer, selv om aksepten bare blir større og større år for år. Men jeg legger merke til at såkalte kritiske norske journalister ikke har ett eneste kritisk spørsmål til muslimene selv. Hva med å spørre: Hva kan dere muslimer eventuelt gjøre selv for å bli mer populære i Norge? Kan deres selv gjøre noe for å bedre inntrykket av dere i nordmenns øyne? Men nei, slike spørsmål ville det ikke falle inn for en norsk journalist å stille. Når det gjelder muslimer, er de underdanige og krypende og selvfølgelig helt enige i at nordmenn er fæle folk. Og hvorfor er muslimene alltid på banen for å fortelle i mediene om hvor følt det er å være muslim i Norge? Hvorfor skriver omtrent ingen muslimske journalister, politikere og andre om hvor godt de har det i Norge og om hvor heldige de er som har fått lov å komme til Norge og nyte godt av vår gjestfrihet? Er det bare muslimers vanskjebne som har interesse for dem?

annonse

Når jeg leser og ser hva Abid Raja og andre ledende imamer og muslimer får seg til å si om sitt vonde liv her i Norge, så får jeg nesten lyst til å spørre: Hvorfor gidder dere å bo i et rasistisk og krenkende land som Norge, når dere har det så vondt her? Ville dere ikke fått det mye, mye bedre i deres eget hjemland, der dere slipper alle de vonde opplevelsene dere nærmest daglig opplever i Norge? Så kan dere nyte godt av alle godene i deres eget land?

Men jeg håper og venter på svar fra noen vanlige, gjennomsnittsmuslimer, som anser seg selv som ganske vanlige, gjennomsnitts nordmenn. La oss få høre hvordan dere opplever livet deres her i Norge!

Se det gjerne som en utfordring!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon