Hanne Inger Bjurstrøm en norsk embedskvinne, advokat og tidligere politiker (Ap), som er likestillings- og diskrimineringsombud fra 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I likestillingsdebatten er det gjerne kvinners problemer som får mest oppmerksomhet. Også likestillingssombudet vedgår at menns problemer debattere for lite.

annonse

I debatten om likestilling og kjønnsdiskriminering hevdes det ofte at kvinner får lavere lønn enn menn for likt arbeid, og menns vold mot kvinner får også en del fokus. Generelt er det gjerne kvinners problemer som løftes. Samtidig er det mye som tyder på at også menn har en del problemer som er særlige for dem, og at de utsettes for negativ forskjellsbehandling. 

Tidligere NHO-direktør Kristin Skogen Lund har sagt i TV-programmet Brennpunkt at menn diskrimineres i næringslivet, blant annet på grunn av kvotering av kvinner inn i lederroller. 

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.