Foto: Resett.
annonse
annonse

Avisrunden på TV 2 Nyhetskanalen søndag ble en selsom seanse. Bahareh Letnes og Per Sandberg var gjester. Debatten kom som vanlig inn på Iran og islam, men denne gangen ble det ganske så unyansert.

Bahareh Letnes mener at ordet snikislamisering er unødvendig å bruke. Bare fordi noen, 20-30 prosent ifølge henne, ikke håndhilser, så betyr det at ordet ikke kan brukes, sier hun.

Tallet 20-30% er svært høyt. Om 20-30 av norske muslimer nektet å håndhilse på sine medmennesker, hadde vi hatt store problemer med salafisme i Norge. Det ville gitt utfordringer både på integreringsområdet og ellers i arbeidslivet. Dessuten er 20 prosent av 200.000 muslimer en god del mennesker. Det ville vært en del særkrav og mye segregering. Det er heldigvis en veldig overdrevet beregning, og mitt eget estimat er at det gjelder om lag 2-3 prosent.

annonse

Iran-apologet

Videre påpeker Letnes at Iran egentlig ikke ønsker krig, men at det er andre land som vil dette. Her ble det noen stikk til både USA og Israel. Så får mediene gjennomgå, fordi de ifølge henne er ubalanserte. Men mediene i Iran (selv om de også noen ganger er ubalanserte ) er ifølge henne mer opptatt av sannheten. Dette er det samme landet som fengsler aktivister, torturerer unge kvinner som vil ta av seg av hijaben, og plasserer moralpoliti overalt i gatene.

Les også: Islam er politikk, ikke religion

annonse

Ja, de må virkelig være misforstått som det islamistiske regimet de er. Du vet, de som gir aktivister 109 år i fengsel for å «promotere motstand mot regimet». Også kjent som vanlige kvinner som vil bestemme over egen kropp.

Iran er et diktatur og nylig ble en rekke sivile aktivister arrestert for å ønske en overgang til demokrati. De fleste av de arresterte er lærere, husmødre, vanlige iranere, advokater og andre aktivister. En jente satt fyr på seg i protest mot grove kjønnsapparteider i Iran. Dette fordi hun ikke fikk lov til å entre et stadium.

Iran støtter aktivt Hizbollah, Hamas, Houtiene i Jemen, og mener Israel må viskes ut fra verdenskartet. Dette samtidig med at vanlige iranere lider av fattigdom. Dette er alt annet enn et frihetselskende regime.

Er Iran fortsatt idyllisk?

Iran bryter menneskerettighetene daglig. Dette kunne en journalist uten agenda ha fokusert på. La oss ikke glemme at det kun er 20-30% sharia i Iran. Ifølge Letnes, selvsagt

Dette er et så romantiserende bilde av Iran at jeg kjenner meg svært dårlig av å være vitne til at TV 2 lar det stå uimotsagt.

annonse

Les også: Den persiske sivilisasjon ble ødelagt av islam, ikke av jødedommen

TV 2 må kunne finne andre gjester. Hvor kommer behovet for å skjønnmale prestestyret i Iran? Kvinner som Lily Bandehy, Mina Bai og Anita Farzaneh har brukt mange år på å kritisere prestestyret i Iran. Min solidaritet er selvsagt forbeholdt ekte kritikere med hjertet for menneskerettigheter og frihet for alle.

TV 2 må enten være redelige og ta ansvar, eller fortsette å drive på med propaganda. Det jeg vitnet til i dag er ikke kritisk journalistikk. At det ikke kom noen motsigelser fra journalistene er også svært skremmende. Hvordan er det greit at påstander om at Israel står bak nesten alle problemene i Midtøsten blir stående uten kritiske spørsmål?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon